reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Krzyknęła "DOLA DAJ" czytaj (pomidora daj), jak tylko dostawała bułeczkę bez "dola" to znów krzyczała "dola daj"

Uśmiałam się :-):-D:-)

Zazdroszczę Ci troszkę Agnieszko że Ala tak ładnie "mówi" :zawstydzona/y::zawstydzona/y:...moja Amelia dalej nie sylabuje...a tak bardzo chciałabym usłyszeć mama baba tata :zawstydzona/y:

reklama
monika3 - moja Ninka wczesniej gadala bardzo duzo, a przez ostatnie 2 tygodnie tez jakos zamilkla, chyba chodzenia ja tak pochlania :tak:

Agnieszka - gratulacje dla Aluni!!!

Gratulujemy wszystkich osiągnięć dzieciaczkom :-):tak:

Agus :-D ... "doly" w wykonaniu Aluni są super :-):tak:

U Nas tez juz jest pare słówek majacych znaczenie ;-) ... pytając gdzie jest mama odpowiada "mama" i "nama"... na tate odpowiada "nyda" ... na babcie mowi "lala" i "baba" , dziadzius to "dada"... jak gdzies idzie mowi "ydze gidza" - na polski idzie dzidzia ... mowi gdzie " dzie" ... a jak o cos pyta mowi "nada?" ... zresztą nada to ulubione jego słowo ;-) ... jak cos chce mowi "da", "daj" ... jedząc "am" ... kiedy ktos mowi nie ... mowi "ne ne" i kreci głową ... razem z Nami kaszle, kicha, smieje się ... jedząc ciasta częstuje nimi psa ... w rezultacie Dawid zjada 1 ciastko pies 5 ... kiedy ktoś je kanapki nie zwarzajac na nikogo i na nic otwiera dzióba i siega po kanapkę ( częstuje się sam ) ... raczkuje zawsze i wszedzie ... chodzi trzymany za jedna rączke - DZISIAJ ZROBIŁ KOLEJNE 3 SAMODZIELNE KROCZKI - Duma mnie rozpiera :-) ... potrafi włożyć małe rzeczy w duże ... najbardziej jednak lubi pokrywke z zabawki która dostał od cioctki Ines :tak: ( calkiem jak Mariczka :-)) ... pije z butelek sam, jak chce mu potrzymac to się denerwuje ... papa wychodzi mu wyśmienicie ... brawo jeszcze nie umie, ale wie ze trzeba uderzac lapakami i bije w moje ... pokazuje gdzie jest nos, oko, ucho - ale lepiej zeby nie pokazywał u Ciebie bo ci wybije oko, ukreci nos i ucho ... itd itp :-)

Agnieszka, wow ale Twoja coreczka zdolna! Moja Zu jak na razie krzyczy glosno mamamama jak zostawiam ja sama w lozeczku, raz powiedziala tata i to byl ten pierwszy chyba swiadomy raz.

Dziewczyny gratuluję umiejętności,niezłe mądrale macie w domu.:-):-):-):-)
Staram się nie porównywać,Marcel nie umie jeszcze połowy tego co Wasze opanowały,potrafi bic brawo i robi papa tez nie zawsze.Pocieszam się,że mój to w sumie wcześniaczek i pewnie dogoni Wasze superdzieci;-);-);-)

reklama
Do góry