reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Gratulujemy wszystkim dzieciaczkom ich wielkich postepow!! :-)

A u nas 10 zabek:biggrin2:
Poza tym Paula juz slicznie schodzi z kanapy, za to nie zawsze udaje jej sie wdrapac, co mnie cieszy;-)

reklama
Najpierw bardzo, bardzo gratuluje wszytkich postępów maluszkom

Ja nie będę mówić o raczkowaniu i chodzeniu bo Ala opanowała to w stopniu perfekcyjnym i nie chodzi tylko biega

Ale co chciałam Wam powiedzieć:
Ala potrafi:
- pokazać rączki, oko
- jaka duża urośnie
- umie złozyć rączki do Bozi - jesteśmy na etapie przeżegnania sie
- wie jak tata robi "halo halo"
- umie tańczyć do melodii
- wie gdzie sroczka kaszkę ważyła
- jak zrobi coś czego wie że nie wolno to przychodzi do mamy i obejmuje nogi (czyli przeprasza)
- umie wyjść z łóżeczka jak ma wyjęte szczebelki
- tuty - to buty
- toto - to "co to" chodzi i powtarza i cieszy się jak jej wszystko sie objaśnia

Acha i bardzo ważne jeśli czegoś nie chce macha łapkami i głośno krzyczy, jeśli zaś chce to nie macha i nie krzyczy tylko mówi
e e e e
jak sie uderzy (co na etapie chodzenia zdarza sie nie rzadko) to wstaje i dotyka miejsca gdzie się walnęła (nie płacze) i mówi "ała"
Jeśli jakeś jedzonko nie bardzo jej smakuje to pluje na odległość ....

Agnieszko masz bardzo uzdolnione dziecko :tak::-) Juz nie mówie o chodzeniu czy raczkowaniu ale ogólnie o wszytskich osiągnięciach Ali...GRATULUJE :tak::tak::tak:

Zresztą WSZYSTKIM dzieciom gratuluję osiągnięć i tych dużych i tych małych :-)

Mariczka od wczoraj chodzi zupełnie sama :szok::-):tak::tak::tak:Na razie jak po niezłym głębszym :laugh2::-Dale chodzi!!!! :-)

Wilekie gratki dla Mariczki

Wszystkim mamom których maluszki zaczyają chodzić na wszelkie siniaczki i guzy polecam (bo wiem że mało osób o tym wie) rozbić surowe jajko i świeżego siniaka posmarować białkiem jak wysycha to znowu i tak kilka razy- może nieciekawie wygląda (zwłaszcza jak zaschnie) ale jest bardzo skuteczne

Ala sinaków jeszcze nie miała, bo wszytkie uderzenia traktujemy białkiem

moja Nina tez juz zaczyna stawiac pierwsze kroki - na razie tylko jak sie zapomni albo jest zmeczona, to wtedy idzie 3-4 kroczki. jest bardzo ostrozna i na razie nie rwie sie do chodzenia - woli zdecydowanie pozycje na czterech :-)

Wielkie brawa dla Mariczki!!:-)

Ala to niesamowita zdolniacha! Najbardziej podoba mi sie "ała":-D

Chyba kolejny raz potwierdza sie zasada ze dziecko, ktore ma starsze rodzenstwo szybciej sie uczy:tak:

Wszystkim mamom których maluszki zaczyają chodzić na wszelkie siniaczki i guzy polecam (bo wiem że mało osób o tym wie) rozbić surowe jajko i świeżego siniaka posmarować białkiem jak wysycha to znowu i tak kilka razy- może nieciekawie wygląda (zwłaszcza jak zaschnie) ale jest bardzo skuteczne
ja po upadku smaruję masłem,co też powoduje,że siniaków brak.patęt sprzedała mi teściowa:laugh2:

Chyba kolejny raz potwierdza sie zasada ze dziecko, ktore ma starsze rodzenstwo szybciej sie uczy:tak:

Potwierdzam:tak:. Co prawda moj Kuba nie umie jeszcze chodzic ani raczkowac:no: chodzi tylko jak go trzymam, ale wszystko inne uczy sie od starszej siostry:tak:. To ona go nauczyla robic papa pokazywac jaki duzy urosnie czy gdzie sroczka kaszke wazyla i wiele wiele innych:tak:. Ostatnio jak cos zrobil to Natlka powiedziala " ale jaja" i maly ciagle mowi " jaja jaja":laugh2::laugh2::laugh2: a jak go po domu oprowadzam i Natalka biega to on za nia tez biegnie ( czasem nie nadaza i nogi mu sie placza;-):dry:).

reklama
Wszystkim dzieciaczkom wielkie gratuuuulacje

Alunia normalnie debeściara jesteś :tak:

A to chyba racja z tym starszym rodzeństwem, Emilka nie ma co prawda ale ma kuzynke 4 letnią którą jak widzi to juz na krok nie odstępuje ostatnio obie "czytają" każda swoją gazetkę super to wygląda :-)

Dzięki za przepis na siniaki bo mój diabełek pewnie będzie miał ich sporo bo ostrożna to ona nie jest oj nie

Do góry