reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Agnieszka moj Kuba nie nauczyl sie tego slowa - na szczescie jest za maly a M powiedzial to tylko raz wiec maly nie zalapal;-). Co do tego zimnego to tak jak pisalam nie pamietam dokladnie dlaczego ( bo to bylo 7 lat temu), ale zapamietalam ze lekarz powiedzial nie wolno wiec tego nie robie wole sposob z jajkiem:tak:

A teraz z innej beczki. Kubus wczoraj rano pokazywal na telewizor paluszkiem i mowil "kinda" i troche sie denerwowal bo my nie zrozumielismy co chce:dry:. Potem bylo ok ale dzis znowu to samo. Kompletnie nie wiem o co mu chodzi:zawstydzona/y:. W koncu zasnal ale jak sie obudzi i znowu tak bedzie mowil:confused:. Czy to mozliwe ze juz bedzie zaczynal mowic:eek::baffled: i co robic jak sie tego nie rozumie:no:

reklama
Co do mężczyzn to moja teściowa na podstawie obserwacji własnych ma jedna teorię, że mężczyzna ma ćwierć rozumu psa. Może brutalnie to zabrzmiało ale ja z wiekiem też zaczynam przyznawać jej rację:-D:-D

A Franio ma 6 zębolków - górne 2 dwójki i dziś przebiła się jedynka, a dolne jedyneczki i jedna dwójeczka:tak::tak::tak:.

A i moja Nieruchomość już zapuszcza się do kuchni po czworakach, a co go ciągnie - kocie miski z jedzonkiem:laugh2::laugh2::laugh2:

Witam, dawno nas nie było, ale już sie melduję z powrotem ;-)

Gratuluję Waszym dzieciaczkom wszystkich postępów.

Teraz my się pochwalimy czego nauczyła się Agatka:
- robi i mówi papa
- robi kosi kosi
- pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła
- pokazuje jaka duża urośnie
- rozmawia przez telefon godzinami ;-) ( Albo przyklada telefon do ucha, albo tylko rączkę, jak akurat telefonu pod ręką brak)
- bije sobie brawo jak zrobi coś o co ją poprosze (np jak pokaże jaka duża urośnie)
- robi "tany tany" czyli tańczy jak tylko usłyszy muzykę (nawet w kościele)
- jak chce podejść do telewizora (a wie dobrze że nie może, bo jej nie pozwalam) to sama najpierw sobie grozi (wygląda to troche co prawda jak "papa" bo jeszcze nie umie paluszka wystawić do grożenia :-)
- daje buziaka
- robi "cacy cacy"
- raczkuje jak perszing :-)
- chodzi trzymając się mebli

To na razie tyle, jak sobie jeszcze cos przypomnę to dopisze.
Buziaki

Ines - slicznie chodzi Mariczka!!!

moja Nina tez z dnia na dzien potrafi dalej przejsc i juz widac, ze sie tak nie boi. mysle, ze na roczek juz bedzie calkiem fajnie chodzic :-)

a u nas powód zeszło niedzielnej gorączki już widoczny w całej okazałości tak więc posiadamy juz dwie perełki :-)

Mariczce gratulujemy pieknego chodzenia.:tak::-)

Moj Kuba potrafi:
- robic papa
-kosi kosi i brawo ( to wyglada tak samo)
-pokazac gdzie sroczka kaszke wazyla
-jaki duzy urosnie
-pokazuje gdzie sa rybki i mowi "ryry"
-pokazac gdzie jest bozia i robi do niej "amen"
-tyniu tyniu( jak wlaczymy muze to wyglada jakby rapowal)
-nasladuje kaszel, kichniecie i smieje sie wymuszajac ten smiech
-staje w lozeczku przy meblach
-wiem ze to nie dobrze ale w chodziku zasuwa po calym mieszkaniu jak przeciag
-jak czegos nie chce mowi "ne" i pokazuje glowka nie a jak cos chce mowi "da'

Nie potrafi:
raczkowac i chodzic sam:no::no::no:. Ale w koncu przyjdzie na to czas:tak:

Jestem pod niemalym wrazeniem umiejetnosci waszych dzieci!!!

Taraz my sie pochwalimy. Simonek umie:

- robic kosi-kosi i brawo
- nasladowac pieska hau hau i kotka miaaaaaaaa i konika ihhhhhhhhhhaaa, no i ptaszka lalalala
- raczkowac z szybkoscia swiatla :-)
- robic papa
- hustac pupcie przy muzyce ;-)
- robic wazyla myszka
- pokazac jaki duzy urosnie
- pokazuje gdzie jest mama i tata itd. rowniez na zdjeciach
- wynosi sam pampersy do kosza, przy czym duma go rozpiera
- raz zamiatalam podloge w kochni i on to przyuwazyl, teraz gdy gotuje obiad on zawsze bierze zmiotke i "zamiata" :-)
- wlacza telewizor, czasami wlaczy jakas funkcje o ktorej nie wiedzialam, ze istnieje....
- daje buziaczka
- robi tuli tuli
- pokazuje gdzie misiu ma oczko, nosek, buzke i ucho
- turla pilke
- rozmawia przez telefon oczywisie po swojemu
- mowi tata i mama, baba
- no i sam chodzi :-)

To chyba wszystko, jak mi jeszcze cos nowego pokaze, to napewno napisze

Strasznie zdolne te nasze maluszki !!!!
Gratulacje dla wszystkich odkrywców

Ala bardzo lubi pomidorki w każdej postaci , najbardziej jednak łyżeczką surowego, jak robię jej drugie śniadanko kanapkę z czymś to nie je jeśli pomidora nie ma...
Dziś dawałam jej kanapkę z szynkę i szykowałam dla niej pomidorka i wtem Krzyknęła "DOLA DAJ" czytaj (pomidora daj), jak tylko dostawała bułeczkę bez "dola" to znów krzyczała "dola daj"

reklama
Do góry