reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Iwonko "tata gej" jest ... swietne :-D .. Kuba poprawil mi nastrój :-D:-D:-)

Aga no baa .. a cos Ty myslała ... trzeba skonczyc soczek :-);-) ... slodko

Elis mały narcyz :-D:-) ... to tak jak Dawid na siebie woła "Awiś" :-):-D

a tak poza tym to do slownika ostatnio doszlo " jewa nowa, duwa nowa, jewa eka, duwa eka i owa" :-) - jedna noga, druga noga, jedna ręka, druga ręka i glowa :-D

i za nic nie potrafie rozszyfrowac slowa "buka" :sorry2::dry: ... co jestesmy na małpim gaju to slysze jak Dawid wola "buka" ... ale co to znaczy... zabijcie mnie :sorry2:

aaaaa i młody zaczał mówić/śpiewać - "koka ke" - razem z Barnim "kocham Cie" :-)

Ostatnia edycja:
A nasz Maciej bardzo sie Rozgadał :))))
Zauwazylam jak Maciej w szybki tempie zacząl rozijac swoja mowe. Powtarza w 90% a jest przy tym taki śmieszny :)))))

Iwonko to takie drabinkowy plac ;-) ... taki"zrecznościowy kwadrat" :-) wejscie z jednej strony wyjscie z drugiej ... napewno wiesz o czym mówie :tak: ... przewaznie jest dla dzieci od 3 lat .. ale u Nas w Silesi od 2 lat :tak: ... nie wiem jak sie to profesionalnie nazywa ale ja to nazywam małpi gaj bo dzieci tam jak małpki czasami skaczą :-D;-)

Amelka zaczęła często powtarzać "dziekuje" (bez "ę" ! ) i przytoczę wczorajszą rozmowę:
Prosiłam ją żebyśmy psikneły do noska woda morską, Amelka na to " Nieee, juś psikałam"...ja się upieram że jeszcze raz psikniemy a moja córcia na to uprzejmie ale stanowczo " nieee, dziekuje" :-D:-D:-D

Ponadto uwielbia śpiewać różniaste piosenki...i zadziwia mnie jej pamięć bo szybciutko łapie słowa i fałszuje jak tralala ;-):-) I umie "Aniołku Boży"....

to ja tez pochwale swojego synusia :tak:
umie liczyc do dziesieciu ,:szok:
na wyrywki pokazuje cyferki (jak powiem 5 to pokazuje 5 itd.):szok:
praktycznie wszystko powtorzy ,ale gada po swojemu ,
prosze-posie
dziekuje -kuje
czesc -siesc
zero-jejo
slyszysz-sisisz
uciekaj-kekaj
rybki-kiki
a co najciekawsze ze liczyc do dziesieciu i rozpoznawac cyfry nauczyl sie sam z laptopa,teraz zaczyna przeliterowywac krotkie wyrazy typu DOM ,strasznie kocha tego swojego laptopa nawt jak go wykapie i lezy w lozeczku to do poki nie zasnie bawi sie nim:tak:

Monia no to widze ze kulturka ;-) ... brawo Amelka :-)

Ewa czyli laptopik to mega trafiony zakup :tak: ... Dawidka najbardziej z laptopika to piosenki zaciekwily ... zna juz wszystkie melodie i ma tance do nich ;-):-D

u Dawidka pojawily sie nowe slowa ... ;-)
kaduka- komórka
pać- patrz
mać- masz
dyń-dzwoni
ka- zaswieć
cieść-cześć
siaaa- dobranoc
Ola-Ola
Ewa-Ewa
Ika-Monika (Ika;-))
Yś-Krzyś
tate-prosze
dziekuje-dziękuje
śiś-brudne
baścia Ba-babcia Basia
dziadzia Edi- dziadzia Edi
rstopy-rajstopy
tetki-skarpetki
podnie- spodnie
tace- tańcze
itd

łaczy wyrazy w zdania a pierwszy zrozumiale przeze mnie zdanie to ... "mama pać kaduka dyń" :-)

Moniqo normalnie juz wiadomo o co Dawidkowi chodzi:tak::-D mamo patrz komorka dzwoni:-D:-D:-D:-Dale slownik bardzo przydatny:-D:-D:-D:-Dno ale cioci imie z BB wymawia suuuper,jestem z niego dumna:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Ewa no baaa ... nie musze teraz miec wlaczonego głosu w komórce bo Dawid wszystko przechwyci i głosno oznajmia ze kaduka dyń :-D ... a imie cioci mówi pieknie i wyraźnie :-) a to zasługa bajki Woll-e ;-) ... na pytanie co ogladamy krzyczy "Eeeewa" :-)

Do góry