reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Iwonko "tata gej" jest ... swietne :-D .. Kuba poprawil mi nastrój :-D:-D:-)

Aga no baa .. a cos Ty myslała ... trzeba skonczyc soczek :-);-) ... slodko

Elis mały narcyz :-D:-) ... to tak jak Dawid na siebie woła "Awiś" :-):-D

a tak poza tym to do slownika ostatnio doszlo " jewa nowa, duwa nowa, jewa eka, duwa eka i owa" :-) - jedna noga, druga noga, jedna ręka, druga ręka i glowa :-D

i za nic nie potrafie rozszyfrowac slowa "buka" :sorry2::dry: ... co jestesmy na małpim gaju to slysze jak Dawid wola "buka" ... ale co to znaczy... zabijcie mnie :sorry2:

aaaaa i młody zaczał mówić/śpiewać - "koka ke" - razem z Barnim "kocham Cie" :-)

Ostatnia edycja:
A nasz Maciej bardzo sie Rozgadał :))))
Zauwazylam jak Maciej w szybki tempie zacząl rozijac swoja mowe. Powtarza w 90% a jest przy tym taki śmieszny :)))))

Iwonko to takie drabinkowy plac ;-) ... taki"zrecznościowy kwadrat" :-) wejscie z jednej strony wyjscie z drugiej ... napewno wiesz o czym mówie :tak: ... przewaznie jest dla dzieci od 3 lat .. ale u Nas w Silesi od 2 lat :tak: ... nie wiem jak sie to profesionalnie nazywa ale ja to nazywam małpi gaj bo dzieci tam jak małpki czasami skaczą :-D;-)

Amelka zaczęła często powtarzać "dziekuje" (bez "ę" ! ) i przytoczę wczorajszą rozmowę:
Prosiłam ją żebyśmy psikneły do noska woda morską, Amelka na to " Nieee, juś psikałam"...ja się upieram że jeszcze raz psikniemy a moja córcia na to uprzejmie ale stanowczo " nieee, dziekuje" :-D:-D:-D

Ponadto uwielbia śpiewać różniaste piosenki...i zadziwia mnie jej pamięć bo szybciutko łapie słowa i fałszuje jak tralala ;-):-) I umie "Aniołku Boży"....

to ja tez pochwale swojego synusia :tak:
umie liczyc do dziesieciu ,:szok:
na wyrywki pokazuje cyferki (jak powiem 5 to pokazuje 5 itd.):szok:
praktycznie wszystko powtorzy ,ale gada po swojemu ,
prosze-posie
dziekuje -kuje
czesc -siesc
zero-jejo
slyszysz-sisisz
uciekaj-kekaj
rybki-kiki
a co najciekawsze ze liczyc do dziesieciu i rozpoznawac cyfry nauczyl sie sam z laptopa,teraz zaczyna przeliterowywac krotkie wyrazy typu DOM ,strasznie kocha tego swojego laptopa nawt jak go wykapie i lezy w lozeczku to do poki nie zasnie bawi sie nim:tak:

Monia no to widze ze kulturka ;-) ... brawo Amelka :-)

Ewa czyli laptopik to mega trafiony zakup :tak: ... Dawidka najbardziej z laptopika to piosenki zaciekwily ... zna juz wszystkie melodie i ma tance do nich ;-):-D

u Dawidka pojawily sie nowe slowa ... ;-)
kaduka- komórka
pać- patrz
mać- masz
dyń-dzwoni
ka- zaswieć
cieść-cześć
siaaa- dobranoc
Ola-Ola
Ewa-Ewa
Ika-Monika (Ika;-))
Yś-Krzyś
tate-prosze
dziekuje-dziękuje
śiś-brudne
baścia Ba-babcia Basia
dziadzia Edi- dziadzia Edi
rstopy-rajstopy
tetki-skarpetki
podnie- spodnie
tace- tańcze
itd

łaczy wyrazy w zdania a pierwszy zrozumiale przeze mnie zdanie to ... "mama pać kaduka dyń" :-)

Moniqo normalnie juz wiadomo o co Dawidkowi chodzi:tak::-D mamo patrz komorka dzwoni:-D:-D:-D:-Dale slownik bardzo przydatny:-D:-D:-D:-Dno ale cioci imie z BB wymawia suuuper,jestem z niego dumna:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Ewa no baaa ... nie musze teraz miec wlaczonego głosu w komórce bo Dawid wszystko przechwyci i głosno oznajmia ze kaduka dyń :-D ... a imie cioci mówi pieknie i wyraźnie :-) a to zasługa bajki Woll-e ;-) ... na pytanie co ogladamy krzyczy "Eeeewa" :-)

Do góry