reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Macius z butelki tez juz nie pije ani mleka ani kaszki
Czasem kasze je na gesto z miseczki na sniadanie lub na kolacje.
Najbardziej upodobal sobie kaszke o smaku kakaowym i faktem jest ze ja lubi ale na zadko nie chcial pic wiec zrezygnowalismy z butelek.

U nas znowu okres ząbkowania...mackowi 5 zaczynaja sie wykluwac: Dzieki Bogu ładnie to znowi mimo ze to duze ząbki

reklama
No to ja się też wypowiem :-) -- Amelka pije kaszki z butelki, soczki czy herbatkę różnie: raz z butelki innym razem z kubeczka...ładnie już je sama -- używa łyżki i widelca dla dorosłych ;-)sama zjada zupkę i mięsko i zmiemniaczki :tak:...gorzej z kanapeczkami -- wywraca je na wszytskie strony i osobno ląduje chleb, osobno reszta :sorry2:
Wczoraj wieczorkiem zrobiłam jej jogurcik naturalny z sokiem malinowym i dodałam trochę miodowych płatków śniadaniowych i posadziłam przy stole -- wszystko zjadła sama bez niczyjej pomocy :happy2::happy2::happy2:

Mówi praktycznie wszystko, powtarza po nas, potrafi powiedzieć ładnie jak ma na imię, powie też nazwisko ale tak poprzekręcane że nikt by się nie domyślił ;-)Nie łączy jeszcze wyrazów w zdania, a jeżeli jej się zdarzy to coś w stylu "Mamo weź to".

Skacze po łóżku :baffled: dziś rano wyrżneła głową w kaloryfer...pytam więc czy dalej będzie tak skakać...odpowiedź Amelki "Noooo" :-pKrótko i rzeczowo :baffled:

To by było na tyle. Przepraszam za elaborat :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mój Kuba mleka nie pije odkąd skończył rok,a kaszek to wcale nie chcial,więc z butelki nie pije . Soczki pije z kubka - jak to ładnie nazwałyście "kapka" jakos niekapek mu nie przypadł do gustu ( ze szklanki jeszcze nie umie- rozlewa) lub własnie z butelki ale tej z kubusia playa. Obiady jada z nami przy dorosłym stole, dorosłymi sztućcami,ale niekoniecznie sam. Jemy "razem" tzn. je trochę sam ,trochę ja go karmię;-)

moje dziecko mnie dzisiaj bardzo rozbawilo. poszlysmy na karuzele i tam sa takie malutkie siedzonka. ja usiadlam, a Nina podeszla do mnie i mowi "mama zle siedzi. nie miesci sie, bo ma wielka pupe" :baffled::-p:sorry2::cool2::-)

heheh :-D:-D:-D:-D gufi nie ma to jak szczerośc dziecka co?? ;-) ... dobra jest :-)

a ja wczoraj odkryłam co to znaczy "DUPO" :szok: ... znaczy DŁUGO :-)

a tak poza tym wczoraj pytam czy idziemy się kąpać
oczywiście odpowiedz tak
a co będziesz tam robił
D: sisi

i zrobił :sorry2:

:-D:-D:-D:-D Ach te nasz Maluszki :-D:-D:-D

Nadal podtrzymuję opinię że Dawidek nie rzuca słów na wiatr :blink::sorry2::tak::laugh2:

Ninka też jest szczerą osóbką ;-):-)

Amelka ostatnio wszystko liczy: np bawimy się duzikami (guziki) i wrzucając do pojemniczka liczy: jeden, da, ci, ćtely, śeś, osiem, dziesieć :-p:-p:-p I tak ze wszystkim -- kazuje mi dzwonić do Kalola (jej kuzynek) i wykręcać nr: śeś osiem :-D:-D:-D

reklama
Do góry