reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Macius z butelki tez juz nie pije ani mleka ani kaszki
Czasem kasze je na gesto z miseczki na sniadanie lub na kolacje.
Najbardziej upodobal sobie kaszke o smaku kakaowym i faktem jest ze ja lubi ale na zadko nie chcial pic wiec zrezygnowalismy z butelek.

U nas znowu okres ząbkowania...mackowi 5 zaczynaja sie wykluwac: Dzieki Bogu ładnie to znowi mimo ze to duze ząbki

reklama
No to ja się też wypowiem :-) -- Amelka pije kaszki z butelki, soczki czy herbatkę różnie: raz z butelki innym razem z kubeczka...ładnie już je sama -- używa łyżki i widelca dla dorosłych ;-)sama zjada zupkę i mięsko i zmiemniaczki :tak:...gorzej z kanapeczkami -- wywraca je na wszytskie strony i osobno ląduje chleb, osobno reszta :sorry2:
Wczoraj wieczorkiem zrobiłam jej jogurcik naturalny z sokiem malinowym i dodałam trochę miodowych płatków śniadaniowych i posadziłam przy stole -- wszystko zjadła sama bez niczyjej pomocy :happy2::happy2::happy2:

Mówi praktycznie wszystko, powtarza po nas, potrafi powiedzieć ładnie jak ma na imię, powie też nazwisko ale tak poprzekręcane że nikt by się nie domyślił ;-)Nie łączy jeszcze wyrazów w zdania, a jeżeli jej się zdarzy to coś w stylu "Mamo weź to".

Skacze po łóżku :baffled: dziś rano wyrżneła głową w kaloryfer...pytam więc czy dalej będzie tak skakać...odpowiedź Amelki "Noooo" :-pKrótko i rzeczowo :baffled:

To by było na tyle. Przepraszam za elaborat :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mój Kuba mleka nie pije odkąd skończył rok,a kaszek to wcale nie chcial,więc z butelki nie pije . Soczki pije z kubka - jak to ładnie nazwałyście "kapka" jakos niekapek mu nie przypadł do gustu ( ze szklanki jeszcze nie umie- rozlewa) lub własnie z butelki ale tej z kubusia playa. Obiady jada z nami przy dorosłym stole, dorosłymi sztućcami,ale niekoniecznie sam. Jemy "razem" tzn. je trochę sam ,trochę ja go karmię;-)

moje dziecko mnie dzisiaj bardzo rozbawilo. poszlysmy na karuzele i tam sa takie malutkie siedzonka. ja usiadlam, a Nina podeszla do mnie i mowi "mama zle siedzi. nie miesci sie, bo ma wielka pupe" :baffled::-p:sorry2::cool2::-)

heheh :-D:-D:-D:-D gufi nie ma to jak szczerośc dziecka co?? ;-) ... dobra jest :-)

a ja wczoraj odkryłam co to znaczy "DUPO" :szok: ... znaczy DŁUGO :-)

a tak poza tym wczoraj pytam czy idziemy się kąpać
oczywiście odpowiedz tak
a co będziesz tam robił
D: sisi

i zrobił :sorry2:

:-D:-D:-D:-D Ach te nasz Maluszki :-D:-D:-D

Nadal podtrzymuję opinię że Dawidek nie rzuca słów na wiatr :blink::sorry2::tak::laugh2:

Ninka też jest szczerą osóbką ;-):-)

Amelka ostatnio wszystko liczy: np bawimy się duzikami (guziki) i wrzucając do pojemniczka liczy: jeden, da, ci, ćtely, śeś, osiem, dziesieć :-p:-p:-p I tak ze wszystkim -- kazuje mi dzwonić do Kalola (jej kuzynek) i wykręcać nr: śeś osiem :-D:-D:-D

reklama
Do góry