reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

kajenka u nas Jest dokładnie to samo:tak:Ludzi sie troche jeszcze boi ale jesli chodzi o wspinanie sie,guzy na głowie i wyczyny akrobatyczne to niezle przoduje...najgorsze ze skas spadnie,pozbiera sie,popłacze i wraca tam znow..

reklama
Witam sie! Dlugo mnie nie bylo, ale mam u siebie moich rodzicow i malo czasu, choc kompik wlaczaony, to tylko podczytuje. W czwartek bylismy w sklepie i maly sie potknal ( na prostej drodze) i przeciol policzek na 1,5 cm, krew sie lala i pojechalismy do szpitala. A tam czekanie, zeby lekarz szanownie sie zjawil...no ale jak juz przyszedl, to Simonek dzielnie zniosl oczyszczanie rany. A, ze rana na twarzy, to nie szyli mu ale skleili i plasterki przykleili...wiecie, najadlam sie strachu, bo tyle krwi bylo, no i raczka przeciagnal po poliku i pod oczko i myslalam, ze to z oka, tak si balam....wszystko juz w porzadku, sklejone ma miec przez 12 dni, i 3mac w suchosci. Boje sie, ze bedzie szrama i to w tak widocznym miejscu...

Hej Gwiazdeczko!!! Na pewno będzie dobrze wszystko. Na dzieciach na szczęście świetnie się goi. Ja jako dziecko zdarłam skórę do kośći ze skroni. Miałam kilka miesięcy ślad, ale zniknął. Myślę, że Simonkowi też pięknie się zrośnie - a te plasterki to właśnie po to żeby ślad po szwach nie został.:tak:
Wracając do wątku to Gosi wreszcie przebiły się czwórki:-D i nauczyła się sama bujać na koniku i schodzić z niego :tak:.

Gwiazdeczko kolezanki corka miała tak klejone i została cienka kreska-musisz pilnowac tylko zeby sie to nie rozeszło:tak:musi byc dobrze sciagniete.Nie martw sie,nawet jesli zostanie malutki slad to bedzie miał o czym opowiadac w przedszkolu:tak:damy beda zachwycone;-)jak on to zrobił?Na prostej drodze?To o co przeciał?

Tak, macie racje, jesli cos zostanie, to najwyzej bedzie w przyszlosci brode nosil hehe ;-)
A na prostej drodze sie przewrocil, ale o kant polikiem walnal, wygladalo jakby go ktos popchnal, serio, przeciez on juz od dawna chodzi i biega i na poczatku to bym sie nie zdziwila, ze sie przewrocil, ale teraz...no coz strachu sie najedlismy wszyscy. Ach dobrze, ze juz po wszystkim. Tylko teraz jeszcze tydzien i moge mu te plasterki i kleje zdjac... no i az sie boje.

Gwiazdeczko kochana...wierzę że wszystko ładnie się zagoi i Simonkowi nic nie ubędzie z jego czekoladkowej urody ;-):-)

Gwiazdeczko duży..ogromny buziak dla Simonka:tak:. Wierzę,że się przestraszyłaś,ale najważniejsze,że szybko zadziałaliście i napewno nie będzie śladu:tak:. Ja niestety nie byłam tak mądra jak moja Natalka rozcięła czoło:zawstydzona/y: Nie poszłam na zszycie i moje biedne dziecko ma bliznę...jestem na siebie o to bardzo zła:wściekła/y: No ale czasu nie cofnę:no:

Iwona nie ma co płakac nad rozlanym mleczkiem...dawniej inaczej doradzano przy rozcietej skorze.Dzis juz wiadomo,ze czasami estetyczniej i nie gorzej bedzie goiła sie rana po prostu sciagnieta plasterkiem:tak:
Gwiazdeczko...to miejsce po zdjeciu plastrow bedzie na pewno czerwona linia ktora potem zblednie.Ale moze dowiedz sie czy dla tak małych dzieci mozna stosowac masci na blizny.Dla dorosłych wiem,ze jest,chyba sie nazywa Contratubex?zapytaj w aptece,moze maluszkom tez mozna ja wsmarowywac?Robi sie to dopiero po zagojeniu rany.

Mada ja wiem..., ale moje dziecko kiedyś może się tej blizny wstydzić i mieć do mnie pretensje,że nie dopilnowałam:-(. W każdym razie smarowałam Cepanem. ale tej maści nie polecam,bo u mnie nic nie zdziałała:no:

reklama
To fakt, ja tez uzywalam masci Contratubex po cc i jest super, z tym, ze ulotke wyrzucilam i nie wiem,czy mozna malym dzieciom smarowac...hmmm poszperam w necie. Acha i jeszcze jedno Iwonko nie martw sie, bo ta mascia mozna tez "stare" blizny smarowac i tez sie zmniejszaja.

Do góry