reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

U nas Kuba po śniadaniu i obiedzie jak wyjme go z krzesełka to obiera kierunek łazienka... myje mu buźkę i rączki a potem daję szczoteczkę z pastą i mówię idź do taty niech umyje Ci ząbki, mąż mu szoruje a potem on jeszcze sam trochę gryzie szczotkę. Natomiast nie wiem czemu mi nie daje umyć:baffled:, jak nie ma męża to czasami uda mi sie trochę poszorowac te jego 12 ząbków, a jak nie to on sam zjada paste.

Franiu ogromniaste gratulacje!

reklama
ja jak na rzie myje malej te marne 5+2 zabkow szczoteczka z woda. najpierw ja jej myje, a potem ona jeszcze sama (zwykle polega to na gryzieniu szczoteczki). a mozemy juz uzywac pasty? albo jakis plynow?

Simonek myje sobie je sam :-)

Gwiazdeczko dla Simonka mycie zabkow to nowosc, ale dla 'starych gryzoni' (;-)) to juz zadna atrakcja:dry:

Gufi sa pasty dla takich maluszkow, np. Colgate. Ja ja mam, ale ze wzgledu na Pauli alergie boje sie jej uzywac, bo pewnie by ja polykala. Plyny zalecane przez stomatologow to Elmex czerwony i Colgate Herbal (chyba- nie mam potwierdzenia;-)) do przecierania zwilzona nimi gaza.

To Hania do niedawna miala 4 zabki,az tu nagle sie jej sypnely 3 za jednym razem.Myje jej szcoteczka i pasta elmex dla dzieci.Ona to lubi i zawsze sie wykluca, jak Zuzi myje pierwszej, a ona czeka i patrzy na to.

My stosujemy Elmexa dla dzieci taką maleńką paćkę, tak mi kolezanka dentystka poleciła i sama tak u swoich synków robiła. A Emi odkąd zobaczyła, ze jej kuzynka Laurusia myje ząbki tak non stop może myć bardzo to lubi czasem musze jej siłą odbierać szczoteczke ale lepsze to niż jak na siłe myłam jej zębolki, no i Emi wszystkim myje ząbki kogo tylko zobaczy na swojej drodze ostatnio tatusiowi lubi myć :-)

Franiu Ogromne gratulacjie !!!!!!!!!!!

Franiu gratulacje!:-) Zuch chlopak!:-):tak::-)

A u nas lada dzien bedzie rocznica pierwszego zabka. I chyba na te okolicznosc Paula odmowila przecierania zabkow plynem Elmex:baffled: Mycie szczoteczka to tez nie lada sztuka, tylko maz ma na nia sposob i to nie zawsze:-( Jak tak dalej pojdzie, to szybko sie ich pozbedzie...:no: Ktoras kiedys pisala o innym plynie. Chyba Colgate Herbal... Prosze o potwierdzenie:happy:

Masz dobra pamieć:tak:my uzywamy własnie Colgate Herbal i nadal przecieram,nie da sie na razie szczoteczką:no:Jest tylko jeden problem,Marcel go wysysa z gazika i sie scigamy kto szybciej ja umyje ząbki czy on wypije płyn.Ilości płynu sa śladowe.

Ika Paula tez starala sie wysysac, ale wieksza zabawa bylo gryzienie mojego palca. Ale teraz nawet perspektywa bezkarnego pogryzienia mamusi jej nie przekonuje i zaciska usta. Domyslam sie, ze Colgate Herbal jest ziolowy a nie mietowy? Moze smak/ zapach Elmexu jej juz nie odpowiada:dry:

Dziewczyny a czy Wasze dzieciaczki wypluwaja paste, czy zjadaja?

Hania zjada.Czasem wypluwa wode po wyplukaniu buzi.
A sprobujcie ta metode,powiedzcie maluchom,ze narysujecie im cos na zebach.Zuzia nie lubila mycia zebow i opowiadalam,jej ze koloruje jej zeby itd.

reklama
Franiu gratuluje samochodziku !!!! :-)

U Nas z myciem ząbków to jak zabawa ... Dawidek myśli, że się z nim bawimy ... otwiera szeroko buzie a my szoru szoru ... po czym szybko zamyka i łapie szczoteczkę i tak na okragło ... w sumie porzadnie wyszorowane ząbki i dziec szczęsliwy ... rodzice też :-D

Do góry