reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze wakacje, dziecko w samochodzie, samolocie itd ...

reklama
Myślę, że wszystkie będziemy zmieniać foteliki na jesień:tak: puki co, mamy lato, mało rzeczy do ubrania i nasze dzieci z powodzeniem będą mieściły się w fotelikach do 13 kg:tak:
Przyjdzie jesień, więcej warstw do ubrania, więc i fotelik może okazać się za mały;-)

A jeżeli chodzi o testy to hmmm Purchawko bardzo mnie one zaniepokoiły, 3 lata temu kupiłam Antkowi fotelik, concord trimax, swietny jest ten fotelik, wygodny, wtedy otrzymał w testach 4 gwiazdki, Antek pojeździł w nim rok bo mój syn szybko rośnie więc musiałam mu kupić fotelik od 15 do 36 kg.
No i zastanawia mnie jedna sprawa, 3 lata temu 4 gwiazdki, obecnie 3 gwiazdki, powiedzcie mi, jak to możliwe, że jeszcze niedawno był super a obecnie jest gorszym fotelikiem?? Dodam, że zapłaciłam za niego 1000 zł a teraz kosztuje 600zł.
Bo po prostu zastanawiam się czy go zostawić Piotrkowi czy pomyśleć nad nowym zakupem.

Myślę, że wszystkie będziemy zmieniać foteliki na jesień:tak: puki co, mamy lato, mało rzeczy do ubrania i nasze dzieci z powodzeniem będą mieściły się w fotelikach do 13 kg:tak:
Przyjdzie jesień, więcej warstw do ubrania, więc i fotelik może okazać się za mały;-)

A jeżeli chodzi o testy to hmmm Purchawko bardzo mnie one zaniepokoiły, 3 lata temu kupiłam Antkowi fotelik, concord trimax, swietny jest ten fotelik, wygodny, wtedy otrzymał w testach 4 gwiazdki, Antek pojeździł w nim rok bo mój syn szybko rośnie więc musiałam mu kupić fotelik od 15 do 36 kg.
No i zastanawia mnie jedna sprawa, 3 lata temu 4 gwiazdki, obecnie 3 gwiazdki, powiedzcie mi, jak to możliwe, że jeszcze niedawno był super a obecnie jest gorszym fotelikiem?? Dodam, że zapłaciłam za niego 1000 zł a teraz kosztuje 600zł.
Bo po prostu zastanawiam się czy go zostawić Piotrkowi czy pomyśleć nad nowym zakupem.
Gwiazdki się zmieniają, bo zmieniają się wymagania. Kiedyś np wystarczyło, że ciało odgieło się w jakimś tam stopniu, teraz normy zaostrzono :) Więc oczywiście to nie fotelik jest gorszy, tylko wymagania wobec niego większe :) A 3 gwiazdki to nadal jest pozytywny wynik, wiele fotelików i tych trzech gwiazdek nie ma.

Gwiazdki się zmieniają, bo zmieniają się wymagania. Kiedyś np wystarczyło, że ciało odgieło się w jakimś tam stopniu, teraz normy zaostrzono :) Więc oczywiście to nie fotelik jest gorszy, tylko wymagania wobec niego większe :) A 3 gwiazdki to nadal jest pozytywny wynik, wiele fotelików i tych trzech gwiazdek nie ma.

Dzięki Purchawko,masz rację:tak:, z drugiej strony nie ma co popadać w paranoję;-) Dużo też zależy jeszcze od auta którym jeździmy.

marta no bez przegiec jak masz taki fotelik to nawet do glowy by mi nie przyszlo go zmieniac !!

My już raczej będziemy musieli zmienić jak pojedziemy do Polski. Niby Mi się mieści w tym co mamy (Bebe Comfort Safe Side czy jakoś tak) ale waży już 10 kg więc za miesiąc pewnie dobije do 11 ;-) Nie wiem, może ona jest jakaś krótsza (ma 70 cm) albo coś, ale spokojnie i nogi się mieszczą i wszerz nie ma problemu, nawet w bluzie i grubych spodniach. I jeszcze jest trochę miejsca na rośnięcie w foteliku. Biorąc więc pod uwagę rozmiary mojej "kruszynki" wydaje mi się, że macie jeszcze czas ;-)

Dziewczyny jak jezdzicie z dziecmi same autem to gdzie macie foteliki z przodu czy z tylu. My normalnie mamy z tylu i zawsze ktos z julka z tylu siedzi a ja mam w czwartek jechac do kolezanki, ktora mieszka pol godziny samochodem ode mnie.Mam jechac sama z julka i zastanawiam sie czy nie przelozyc bazy na przod, wylaczyc poduszke i tak pojechac. Przyznam sie szczerze, ze troche mam stracha jechac z nia sama.Ma ktos moze doswiadczenie w tej kwestii i moze doradzic?

Ostatnia edycja:
reklama
ala - ja jezdze sama kazdego dnia w dluzsze i krotsze trasy.
Mam zamontowane lusterko na zaglowku tylnego siedzenia. Max mi sie w tym lusterku odbija i ja go widze w moim wstecznym. Gadam do niego a on juz nawet wie gdzie mnie znalezc i sie usmiecha do mnie przez lusterka.

Jak mu czasem cos nie pasuje albo zgubi dydka to albo spiewam na caly glos albo glupie rzezcy robie a jak mam okazje to zjade na pobocze, poprawie co trzeba i dalej jedziemy. Takie poprawki zdarzyly mi sie moze ze 3 razy.

Do góry