reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

reklama
Winki kurcze, ale impreza, fajnie, że Oluś ma kolegę w podobnym wieku! Świetny wystrój a Ty nie wyglądasz na taka co się ubirała w ostatniej chwili;-)

winki wow jestem pod wrażeniem jak perfekcyjnie wszystko mieliście dopracowane i wystój i jedzenie i sam Jubilat elegancki!!! super!!! i Ty kochana odstrzelona!!!

Dziekuje dziewczynki. W momencie jak zadzwonil dzwonek do drzwi mialam na sobie granatowy welurowy dres. Peter poszedl otwierac drzwi a ja zalozylam rajstopy i sukienke. Dwie rzeczy. Umalowalam sie juz przy Milenie i znalazlam buty. Wlosy umylam rano ,ale zazwyczaj je prostuje a nie zostawiam takie napuszone na szczotke. No ale na to juz nie mialam czasu.
Oli ma kilka znajomkow w swoim wieku. W sumie 5. ALe nie moge powiedziec ,ze oni jakos super razem sie bawia. Raczej kazdy sami i tylko patrza gdzie mama.
Anus- szafka pod telewizorem prosto z ikei. Wiadomo.

My już po Roczku. Był udany, ale jakoś roczek Olafka bardziej mi zapadł w głowie, chyba już emocje i ekscytacja mniejsze, zwłaszcza ze strony Tatusia, który całą sobotę nie robił nic :-( i na wieczór juz nie wytrzymałam, i powiedziałam co o tym myśle, to sie w niedzielę wział chociaz za lekkie porzadki.
W sobote wieczorem przygotowalismy balony, i to już nas troche wprawiło w lepsze humory.
No ale dość narzekania.
nasze menu:
obiad
karkówkwa pieczona z sosem czosnkowym
udka pieczone,
kotlety w corn flaksach
kotlety tradycyjne
ziemniaczki
surówka biała kapusta,marchewka
deser:
TORT śmietankowo - truskawkowy (pyszny mus truskawkowy ze świeżych truskawek i galaretki)
sernik z masy twarogowej (puszysty az cholerka nie dał sie kroić)
przystawki:
ryba po grecku
krokiety z kurczakiempieczarkami
sałatka makaronowa z kurczakiem
sałatka seler ciety, anananas,szyneczka

Jubilatka sprawowała sie znakomicie, dostała wózior dla Lalek, a do tego wózka było jeszcze krzesełko do karmienia,nosidełko, dużo lalek, pieknie recznie robiony album na zdjecia z okresu 0-12 (kurcze kto mi go wypełni, słaba jestem w te klocki). Gości było 10 dorosłych,5 dzieci. Było głosno i wesoło. Marika na wróżbie wyciągneła reke do kieliszka, ale zdecydowała sie jednak na łańcuszek złoty.
Tutaj pare zdjęc, pozniej cos dorzuce

Załączniki

• DSC_1060.jpg
    DSC_1060.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 129
  • DSC_0994.jpg
    DSC_0994.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 120
  • DSC_1025.jpg
    DSC_1025.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 119
Anus wszystko wygląda cudnie! Menu bardzo smakowite, ja przed śniadaniem jestem i mi ślina leci na klawiaturę... Masz prześliczne dzieciaczki!! I bardzo eleganckie! A chłopy... no cóż potrafią ostudzić wszelki zapał- mój jest w tym mistrzem... A masz tort z bliższa cykniety?? Tam jest opłatek z Mariczką??

anus super :tak: zwlaszcza ze wszystko przygotowalas calkiem sama ;-) My mamy to potrafimy sobie świetnie dac rade bez chlopów, ale byloby naprawde fajnie jakby wykazywali więcej entuzjazmu, jak piszesz :tak: Córa slicznie wyglądała :tak: A i ten torcik - brzmi smakowicie :tak:tez myslam o takiej masie sernikowej do tortu ale na sam koniec uznalam ze moge miec za duzo zabawy z tym :sorry2: a ty do sernika dawalas tez galaretke, czy margaryne czy nic?

reklama
winki impreza superasna oj kobieto wy powinniscie planowac imprezki otworzyc jakis rodzinny interes ;-) jedzonko wyglada smakowicie a torcik wyglada superr :-) no a Olinek jaki przystojniak i elegant,sliczny jest :-)
anus menu smakowite,kobito ale zes sie napracowala.Mariczka wyglada slicznie a braciszek widac ma niezla frajde teraz wozic siostre we wozku :-) sliczny torcik.

Do góry