reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

angie,helenka I filipkowa mama super urodzinki wyprawilyscie dzieciaczka a menu wow wysmienite I ile pracy wlozylyscie w to a filipkowa mama fajnie tak w restauracji nie narobi sie tak czlowiek a wykorzysta w pelni czas na swietowanie z dziecmi ;-) czekamy fotki.
Kingusia I Olus wygladali cudnie,sliczne fotki :-);-)

reklama
Angie, Helenko - dzieciaczki i Wy wyglądały cudnie! Narobiłyście się kochane! Brawo! A jakie smakołyki - palce lizać, u nas w dalszym ciągu nie wiemy co i jak z roczkiem, pewno bę∂zie robiony z 1-2 tyg później i pewno w domu tylk odla najbliższych
filipkowa mama - pewno, że fajnie, bo się człowiek niczym stresować nie musi:tak: Prezenty w pytkę:)

angie, helenka wyglądałyscie rewelacyjnie, a dzieciaczki cudnie! A te Wasze menu:szok: Matko, tylko pogratulować!

helenka mamy taka sama świeczke na torcik;-)

angie cudowny torcik! A te figurki sama robiłas? Hehe, my też lubimy Kubusia i jego przyjaciół:-)

Dziewczyny widzę, ze Wy to jakies mega imprezy urządzacie. U nas nie bedzie az takiej wyzerki. Obiad, tort, zakaski i tyle.

margana i u mnie tez przyjecia nie bedzie jakiego full wypas :tak: caly czas kombinuje menu ale raczej stanie na przekaskach i ciastach :tak: Chyba bedzie mala ilosc gosci... zobaczymy jesli byloby wiecej osob to bym zrobila pomidorki nadziewane, oraz ziemniaki z piekarnika zasmazane serkiem (na cieplo) tak zeby goscie sprobowali nowoscia nie tego co zwykle... Na razie brak mi motywacji do czegokolwiek :eek: przez to nocne wstawanie :confused2:

helenka, angie super imprezki Wam wyszły, jedzonko pierwsza klasa. Ślicznie wystrojeni byliście. Wszystkiego dobrego dla Waszych roczniaków, dużo zdrówka i uśmiechu na twarzy :tak:
Angie a wiesz że podobny tort wybrałam dla malej przeglądałam katalog z tortami u nas w cukierni i był podobny z tą kokardką różową na dole ale nie miła tej zielonej trawki na górze były same kwiatki i Kubuś Puchatek siedział:tak:
Filipkowa mama prezentów twoja Zuzia zebrała fiufiufiu będzie mama miała w co stroić:tak:
Nimfii, Margana u nas też nie będzie aż tyle jedzenia tort, ciasta, sałatki, mięsko na ciepło, ruloniki z szynki nadziewane twarożkiem chrzanowym, sałatką, tymbaliki drobiowe, może zrobię jeszcze deskę serów, pieczywo tyle wystarczy :tak:

Ostatnia edycja:
No u nas będzie na pewno barszcz i paszteciki do tego, jakieś sałatki, wedlinki, chyba jakieś tam roladki z czymś tam zalane galaretą, a na obiad ponoć łosoś z warzywkami. Jak mąż sie wyrobi to jeszcze sushi zrobi, bo ma chęć. No i nie wiem co jeszcze tam porobi.

margana to i tak fajne menu
:-) u mie klasyk z zakasek to paluszki z kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych jako zakaska z sosami. Cieplych posilkow nie przewiduje. Salatke warzywna z parowaru co by zdrowiej bylo. Mysle ze zrobie jeszcze mini pulpeciki a'la gołabki bez zawijania. Może koreczki jak starczy czasu. Wedlinka, sery.
No a ciasta... hmmm.. cos mi se wydaje ze sie przeliczylam z czasem i chyba bede musiala wiecej kupic - bo sam tort zajmie mi sporo czasu. Wiec zrobie moze sernik a reszte kupie - ten luwr i jakas babke ucierana.

mirelka zainspirowalas mnie :-) zamiast bawic sie z pieczonymi ziemniakami moge zrobic ruloniki z szynki z serem zoltym i ogorkiem kiszonym albo pieczarka :tak: cos pokombinuje jeszcze :tak:

Ostatnia edycja:
Angie ślicznie się prezentowaliście, szczególnie Kingunia z tą urocz a kitunią i kolczykami. Superowy torcik!
Helenko twoje menu wzbudziło mój podziw, jesteś niesamowita! Oli wyglądał jak mały gentelman!
Filipkowa mama- my tez robimy urodzinki w knajpie, wykorzystuję okazję tam, gdzie robiliśmy chrzciny, płacimy 50 zł od osoby za szwedzki stół (zupy, kilka 2 dań do wyboru, zakąski, ciasta)+opłata za napoje. Fajne prezenty Mała dostała!

reklama
Do góry