reklama
persefona
Fanka BB :)
A więc Futrzaczku:
* sałatka z papryką i kurczakiem:
- pierś z kurczaka podsmażana z przyprawą lub gotowana na bulionie (może być też szynka jak kto woli)
- 25 dag żółtego sera
- 2 papryki czerwone
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- 2-3 łyżki majonezu
* sałatka ananasowa:
- mała kostka żółtego sera (kroić w kosteczkę)
- puszka ananasów
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- por lub szczypiorek
- majonez (z przypraw ew.tylko pieprz,bo ser jest słony)
* sałatka z czerwonej kapusty:
- pół słoika czerwonej kapusty
- filet kurczaka
- 3 ogorki konserwowe
- puszka kukurydzy
- torebka ryżu
- przyprawa do gyrosa (w niej smażyć pierś)
zalewasz to sosem: 3 ząbki czosnku+jogurt naturalny mały+majonez
* sałatka grecka:
- oliwki czarne
- ser feta (ja kupuję arla apetina,bo jest super)
- mix sałat
- ogórek zielony
- 3 pomidory
- czerwona cebula
- sos vinegret (ja kupuję z develey, bo jak zrobię,to mi nigdy nie wychodzi taki smak)
ewcia a co do ciasta to nic trudnego.
Kupujesz sernik na zimno jakiś taki z pudełka np. delecta i robisz jak na opakowaniu masę. Na spód dajesz jakieś herbatniki. A potem dzielisz masę sernikową na 4 części i ukladasz zamiennie z tężejącymi galaretkami. Dzieciaki na pewno się ucieszą A propos ja robie to pierwszy raz ;P
* sałatka z papryką i kurczakiem:
- pierś z kurczaka podsmażana z przyprawą lub gotowana na bulionie (może być też szynka jak kto woli)
- 25 dag żółtego sera
- 2 papryki czerwone
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- 2-3 łyżki majonezu
* sałatka ananasowa:
- mała kostka żółtego sera (kroić w kosteczkę)
- puszka ananasów
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- por lub szczypiorek
- majonez (z przypraw ew.tylko pieprz,bo ser jest słony)
* sałatka z czerwonej kapusty:
- pół słoika czerwonej kapusty
- filet kurczaka
- 3 ogorki konserwowe
- puszka kukurydzy
- torebka ryżu
- przyprawa do gyrosa (w niej smażyć pierś)
zalewasz to sosem: 3 ząbki czosnku+jogurt naturalny mały+majonez
* sałatka grecka:
- oliwki czarne
- ser feta (ja kupuję arla apetina,bo jest super)
- mix sałat
- ogórek zielony
- 3 pomidory
- czerwona cebula
- sos vinegret (ja kupuję z develey, bo jak zrobię,to mi nigdy nie wychodzi taki smak)
ewcia a co do ciasta to nic trudnego.
Kupujesz sernik na zimno jakiś taki z pudełka np. delecta i robisz jak na opakowaniu masę. Na spód dajesz jakieś herbatniki. A potem dzielisz masę sernikową na 4 części i ukladasz zamiennie z tężejącymi galaretkami. Dzieciaki na pewno się ucieszą A propos ja robie to pierwszy raz ;P
Ostatnia edycja:
persefona
Persefona, nie wpadłabym na pomysł, ze można tak to zrobić hehe
to czyli zamiast sernika kupnego na zimno mogę zrobić "swoją" masę do tego:-)
Tak oczywiście Nawet z serków homogenizowanych;-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ewcia ja na Viki 2 latka robiłam taka galaretkę:
i tylko po rozrobieniu i jak już ostygła dolewałam śmietany (łacata najlepsza) do pólowy galaretki :-) tak ze 2 łyżeczki
i na przemian lałam i wkładałam do lodówki a tą 2 część trzymałam w normalnej temp żeby nie stęzała za szybko i jak tamta się zrobiła to zalewałam tą "mleczną " część , można też zalewać mleczkiem skondensowanym słodzonym (nie gotowanym) to jest słodsze
i tylko po rozrobieniu i jak już ostygła dolewałam śmietany (łacata najlepsza) do pólowy galaretki :-) tak ze 2 łyżeczki
i na przemian lałam i wkładałam do lodówki a tą 2 część trzymałam w normalnej temp żeby nie stęzała za szybko i jak tamta się zrobiła to zalewałam tą "mleczną " część , można też zalewać mleczkiem skondensowanym słodzonym (nie gotowanym) to jest słodsze
persefona
Właśnie wróciłam z M z zakupów na imprezę roczniaka. I normalnie w szoku jestemNiby nic takiego a tu tyle kasy poszło, a jeszcze napoje nie kupione
Byłam zamówić też torta młodemu. Taki normalny,okrągły. Pani z cukierni pytała się tylko o jakiś motyw na torcie (co tam umieścić) i spytała o to GabiA ona powiedziała,że Remik lubi bajkę Timmie Zaczęłam się w duchu śmiać,że babeczka nawet nie będzie kumała o co chodzi, a ona....zaczęła śpiewać piosenkę z tej bajkii dodałała,że jej synek też to ogląda Więc gdzieś tam na torciku będzie w jakiejś postaci baranek Timmie
Byłam zamówić też torta młodemu. Taki normalny,okrągły. Pani z cukierni pytała się tylko o jakiś motyw na torcie (co tam umieścić) i spytała o to GabiA ona powiedziała,że Remik lubi bajkę Timmie Zaczęłam się w duchu śmiać,że babeczka nawet nie będzie kumała o co chodzi, a ona....zaczęła śpiewać piosenkę z tej bajkii dodałała,że jej synek też to ogląda Więc gdzieś tam na torciku będzie w jakiejś postaci baranek Timmie
persefona
Przepraszam,że dwa posty pod rząd,ale nikt tu nic nie pisze,a ja chciałam podzielić się wrażeniami z imprezy ;-)
No więc Remik świeczki nie zdmuchnął z torta (siostra mu pomogła razem z kuzynką), ale za to machnął tacie i zrzucił jakieś winogrono z kremem
Prezenty dostał ciekawe:
- rowerek-skuterek czerwony o taki -> HIT!!!! ROWEREK SKUTER Z BALDACHIMEM + PREZENT (2314360267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- konika na biegunach, który galopuje,rży,macha ogonem i rusza paszczą o takiego -> KONIK NA BIEGUNACH RZY PARSKA RUSZA OGONEM KON K03 (2317385063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- fotelik samochodowy 9-36 kg o taki -> FOTELIKI SAMOCHODOWE NANIA BELINE PLUS 9-36KG 9KOL (2307844347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- słonik z fisher price taki -> Słonik z klockami Słoń C0244 Fisher Price (2340238508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- 2 komplety: spodenki + bluzka (jeden to strój kibica euro 2012)
- no i kasę ;-)
Ale i tak chyba najbardziej smakował mu tort
A co do tradycyjnego układania przedmiotów, to oczywiście poszedł w ślady siostry i sięgnął po kieliszek A potem rózaniec, długopis, kodeks i kasa.
Impreza była udana. Młody z wrażenia nie mógł zasnąć. A Gabi przetestowała wszystkie zabawki
No więc Remik świeczki nie zdmuchnął z torta (siostra mu pomogła razem z kuzynką), ale za to machnął tacie i zrzucił jakieś winogrono z kremem
Prezenty dostał ciekawe:
- rowerek-skuterek czerwony o taki -> HIT!!!! ROWEREK SKUTER Z BALDACHIMEM + PREZENT (2314360267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- konika na biegunach, który galopuje,rży,macha ogonem i rusza paszczą o takiego -> KONIK NA BIEGUNACH RZY PARSKA RUSZA OGONEM KON K03 (2317385063) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- fotelik samochodowy 9-36 kg o taki -> FOTELIKI SAMOCHODOWE NANIA BELINE PLUS 9-36KG 9KOL (2307844347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- słonik z fisher price taki -> Słonik z klockami Słoń C0244 Fisher Price (2340238508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- 2 komplety: spodenki + bluzka (jeden to strój kibica euro 2012)
- no i kasę ;-)
Ale i tak chyba najbardziej smakował mu tort
A co do tradycyjnego układania przedmiotów, to oczywiście poszedł w ślady siostry i sięgnął po kieliszek A potem rózaniec, długopis, kodeks i kasa.
Impreza była udana. Młody z wrażenia nie mógł zasnąć. A Gabi przetestowała wszystkie zabawki
reklama
karolq8
Super prezenty fajnie ze impreza udana
Podziel się: