reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki... przygotowania, prezenty , potrawy :-)

a ja wróżby nie robiłam:-p ja tam już małemu zaplanowałam, że albo lekarzem albo prawnikiem będzie:-D:-D więc po co kieliszki itp dawać:-p:-D

jaipur, ale z Juniorka bidulek:sorry2: pewnie sobie pomyslał, i jestem o rok starszy:-D

reklama
jaipur super tort :-) no a humor moze przez to że dużo ludzi było ?
słodziak i tak z niego , nawet jeśli bez humorku :-)
xmartusia śliczne torty

a u nas tez po imprezie , była w czwartek tak dla przypomnienia :-p
kiku osób nie było bo to ospa a to praca.. no ale mimo to zabawa była super ....
dzieci biegały trochę po dworze bo było bardzo Ciepło , trochę po domku :-)
Emci humorek dopisywał choć miała lekki katarek ale dała radę :-p
wyglądała slicznie w stroju dzwoneczka :-) i bawiły się do 21 poczym położylismy je spać..
a my balowaliśmy dużo dłużej :zawstydzona/y: i na koniec imprezy włączylismy sobie karaoke i było fajnieeee :-p
co by tu jeszcze... hmmm no chyba tyle ....

zdjęcia wstawię być może jutro :-) bo dziś mam zaraz gości więc nie będę grzebała w kompie

Kamciu - lanie się należy bo czytasz po łebkach :-p Prezesik z gorączką świętował dlatego taka minka i humorku brak.
a Ty jeszcze się chwal co dobrego do szamania było ????fajnie że się Wam dość wszystko udało :tak:

futrzaczku no teraz doczytałam właśnie na watku chorobowym że prezesik miał gorączkę :-(
bo tu wyczytałam tylko z posta jaipur że "junior ogólnie był nie w formie"
buziak dla juniorka :*

a u nas było mniej jedzonka niż miało być bo teraz mamy długi weekend i nigdzie nie dostałam kurczaka!!!! więc nie było nóżek :-p
ale mieliśmy do kedzonka tak , koreczki , piersi z kurczaka na patykach (na zdjęciach bedzie widac o co chodzi) sałatki 2 jedna z gyrosem , bigos , mielone z pieczarkami , pomidorki z cebulką , co tam jeszcze :-p kiełbasa , ciasto z ajerkoniakiem , tort oczywiście :-D hehe
ziemniaczki takie fdajne z majonezem i papryką i szczypiorkiem , co jeszcze musze polukać na zdjęciach bo nie wiem czy wsyztsko napisałam
jakieś przekąski dla dzieci chrupki kukurydziane , deserki z galaretek z żelkami w środku (fajnie wygladały :-)
te ryżowe takie kółka , jakieś chipsy dla dzieci od 7 msc to znaczy chrupki marchewkowe,
no i był szampan piccolo :-p a dla dorosłych % ;-) na później

Ostatnia edycja:
Kurcze napisałam się i mi post skasowało:wściekła/y: Powiem tylko więc tyle,że widzę iż imprezy roczniakowe były udane!
My robimy tak jak przypada-czyli w sobotę. Ustaliłam menu i chciałam wam się pochwalić, bo może komuś coś się przyda, a więc u nas będzie:
- tort (niestety gotowy,bo brak czasu na zrobienie)
- 2 ciasta (cudaczek i takie z galaretek)
- lody
- mięsa: karkówka i udka z piecyka + schaby
- sałatki: paprykowa z kurczakiem, ananasowa, z czerwonej kapusty i grecka
- dodatkowo ryba po grecku

ciasto.jpg

u Nas tez już coraz bliżej... choć cała imprezka będzie 19 maja w sobotę , dziś zamierzam kupić zaproszenia.
Zamierzamy zrobić ( o ile pogoda pozwoli dlatego proszę o kciuki!) grilla! czyli do jedzonka :
- karkóweczka , kurczak , żeberka wszystko w marynatach trochę na słodko trochę na pikantnie
- kiełbaska chyba
- do tego jakieś świeże surówki
- na wieczór ze dwie sałatki i tu jeszcze się zastanawiam i Persefona tu prośba do Ciebie napisz coś więcej o tych Twoich z kurczakiem , ananasowej i z kapustą.
- torcik też kupny chyba że uda Nam się ze sprawdzonej ręki czyli od teścia brata Damiana mistrza cukiernictwa potrafi zrobić cuda :tak:( na roczek Szymka mieliśmy od niego)
- jeszcze jakieś ciasto , przekąski

hmm i nie wiem co jeszcze - wyjdzie w praniu ;-)

reklama
Do góry