reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Chłopczyka trudniej ubrać. Córkę to zawsze można w super kiecke ubrać i wygląda jak księżniczka :)

Ja myślałam,żeby pod domku (bo chrzest i urodziny tego samego dnia)ubiore w body na długi rękaw, jeansy i skarpetki białe. Jeśli oczywiście będzie mu niewygodnie w ubranku od chrztu.

Dziewczyny na która i do której godziny zrobić ten chrzest/ urodziny?

Nie wiem jak małego do kościołą ubrać .Na allegro widziałam kompelcik polarkowy taki niebieski płaszczyk i portki. No ale do zdjęcia trzeba coś innego przecież więc i trzeba drugi komplet kupić jakąś koszulę, kamizelkę spodnie i buciki.

reklama
gieoska już mam- spojrz na zamkniety album :p

Dziewczyny zdecydowłąm sie jednak na zdjęcie Antka na tort. Czy lepiej wybrac oplateke, czy mase cukrowa? czy trudno sie to naklada? ciekawe jak wytrwa w transporcie

Wyjatkowa a o ktorej macie masze ?? mysle ze po tym na obiad zaprosic gosci i tort ;]

gieoska już mam- spojrz na zamkniety album :p

Dziewczyny zdecydowłąm sie jednak na zdjęcie Antka na tort. Czy lepiej wybrac oplateke, czy mase cukrowa? czy trudno sie to naklada? ciekawe jak wytrwa w transporcie
Kilolek przyjdzie ci powie bo ona rok temu robila z kubusiek puchatkeim dla KUBY

Wyjatkowa a o ktorej macie masze ?? mysle ze po tym na obiad zaprosic gosci i tort ;]

B kazałam jechać do księdza a że zawsze łatwiej dogadać się z księdzem z parafii na wsi to poszło szybko. Powiedział,że tydzień przed chrztem mamy z dokumentami przyjechać i już,że nie ma problemu co do dnia (sobota) i godzina mu też obojętna i właśnie nie wiem kiedy. A mszy to nie chcemy , bo przecież zimno w kościele. Sam chrzest tylko.

To o której najlepiej? No właśnie moze tak na 13tą dobrze? CZy wcześniej . Tak,żeby mały był najedzony.Butla 8 rano a 12ta obiadek. Ehhhhh......

No i ciekawi mnie to co ja mam podać na początek, bo jak my wszyscy bedziemy w kościele to kto przygotuje jedzenie?

Impreze robimy u teściów , bo u nas za mało miejsca niestety.

Cleo zainspirowałaś mnie tym garnuszkiem i kupimy małemu na urodziny go. Czekam na wypłatę B i zamawiam , bo u nas w tych sklepach to nawet 50zł drożse są.

B kazałam jechać do księdza a że zawsze łatwiej dogadać się z księdzem z parafii na wsi to poszło szybko. Powiedział,że tydzień przed chrztem mamy z dokumentami przyjechać i już,że nie ma problemu co do dnia (sobota) i godzina mu też obojętna i właśnie nie wiem kiedy. A mszy to nie chcemy , bo przecież zimno w kościele. Sam chrzest tylko.

To o której najlepiej? No właśnie moze tak na 13tą dobrze? CZy wcześniej . Tak,żeby mały był najedzony.Butla 8 rano a 12ta obiadek. Ehhhhh......

No i ciekawi mnie to co ja mam podać na początek, bo jak my wszyscy bedziemy w kościele to kto przygotuje jedzenie?

Impreze robimy u teściów , bo u nas za mało miejsca niestety.

Cleo zainspirowałaś mnie tym garnuszkiem i kupimy małemu na urodziny go. Czekam na wypłatę B i zamawiam , bo u nas w tych sklepach to nawet 50zł drożse są.
o jakich garnuszkach mowicie? linka prosze.....

Wyjatkowa moze zrob na 13 tak jak mowisz odrazu na obiad podaj najpierw Zupe jak wychdozic bedziecie wyłacz i puki wrocicie nie ostygnie całkiem gar z ziemniakami odrazu właczysz i puki zupe zjedzia itp to ziemniaki sie ugotuja i te drugie danie co masz zdazysz zrobic basz podgrzac :)

A to ja myslalam ze z miastowym ksiedzem sie szybciej dogadac........ hmmm :) ja Ci niestety nie pomoge bo u mnie chrzest byl jak Marcel miał pół roku no i w niedziele przed popołudniowa msza czyli przec 16. Tak kazał wiec tak było. Ludzi miałam juz od rana - bo z niemiec chrzestna [siostra mojego D] no i po 14 miałam obiad...posiedzielismy, potem kościół po kosciele ciacha i kawa a na wieczór ciepła kolacja....co do menu to troche jestem zła bo chciałam skromniej ale moja mama jak narobiła wszystkiego, wymyslne duuuuuuuuuuuuzo było, ludzie w zartach mowoli ze zarcia jak na slubie... stół sie uginał...prawie tydzien to jedlismy.... duzo i smacznie było to fakt ale nie musiała przesadzac z iloscia. Na roczek nie dam sie juz nabrac, bo moja mama to lubi wystawnie.....az do przesady.

Ja dokladnie wczoraj wieczorem szukałam na allegro stroju dla małego. Myslałąm o jakims smiesznym przebraniu , ale nic nie ma... garnituru nie chce!!! Chyba po prostu zajdę do Hm po ładną koszulę i spodnie :)

Marta
a jakiego w ogole stroju szukalas?jakiegos konkretnego??

Wyjatkowoona mi sie tez wydaje ze 13-14 bedzie ok:-)

Dziewczyny a kupujecie jakies ozdobne obrusiki,serwetki albo girlandy bo ja chyba kupie o takie safari http://allegro.pl/serwetki-safari-party-w-dzungli-33x33cm-20szt-i1286223332.html i obrusik do tego http://allegro.pl/obrus-safari-party-w-dzungli-120x180cm-1-szt-i1284249575.html ale chyba widzialam takie w auchan...

Ostatnia edycja:
Gosia wiesz co szukałam na allegro w przebrania i kostumy :) moze to smieszne , ale tak myslałam zeby mlody przeistoczył sie w jakiegoś słodkiego tygryska , czy misia . A tam same batamany , spidermany itp. Garnituru nie chce- w zyciu jeszcze sie go nanosi.
Zrezygnowąłm wiec z przebrania i potsawie na jakas wygodna koszule , spodnie

reklama
Do góry