reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

kurde spróbuję biszkopt 2x przełożę bitą śmietana ale na wierzch nie dam włożę tylko do środka i zobaczymy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a na góre co ?? sam lukier?? nie bedzie sie trzymał :/ dałam wczesniej pzepis na krem domowy wiec mozna zrobic porcje 1/4 i troche kremu wyjdzie a szybkos ie robi i posmarować nim ...

albo na próbnym zerknac co sie stanie z lukrem :/

Obudziłam sie i co zrobilam odrazu ?? :d Lecialam do lodowki zobaczyc jak krem ... nie jadłam jeszcze ale taki SZTYWNIEJSZY jest :) podoba mi sie konsystencja tego kremu ze jak poleje góre to on "zlewa sie" i nie widac pociagnieć łyzka :) zobacze jak w smaku i na ten decydowac sie bede :)
Kasiula ja poprosze dokładny opis jak to polewałaś (sposób, temperatura itd) że gładkie było

kilolku napisze napisze ......

jadlam ciacho ....

PYCHA BISZKOPT I KREM !!!!!! mam juz swój tort :)

O i wlasnie cie o to pytama na glownym:) hehe, czyli decydujesz sie na taki sklad:)

Ja wczoraj zrobilam tort - dokladnie biszkopt Ewelii (proporcje jak w przepisie) na blaszce okraglej 23cm, przekroilam na 3 czesci, przelozylam: biszkopt, masa kokosowa (z mniejsza iloscia wiorek niz w przepisie), biszkopt, masa brzoskwiniowa, biszkopt, masa kokosowa. Zastygl w lodowce na sztywno w formie do ciasta. Dzis rano wyjelam z formy i boki obsmarowalam masa kokosowa (zostawilam troche masy wczoraj w miseczce w lodowce). Wierzch jest gladziutki i twardy, wiec latwo juz bedzie przystroic.
A do dekoracji kupilam koraliki takie ozdobne w spozywczaku, mam tez taka mase wyciskana zeby napis zrobic, ale musze najpierw sprobowac na samej masie, bo jak sie cos rozmaze to wyjdzie lipa. No i mialam dekorowac czekoladkami rafaello, ale zapomnialam kupic hehe. Chyba ze maz po pracy kupi i doniesie:)
Kolezanki przychodza o 15.30, mam nadzieje ze sie ze wszystkim wyrobie do tej pory hehe.

jak ktos nie chce robic z lukrem, to ja kiedys robilam tort truskawkowo - bananowy dla szwagra, biszkopt - truskawki, na to bita smietana zafarbowana na czerowno, potem biszkopt, banany i bita smietana na zolto, biszkopt i gora jak na zdjeciu z truskawek, bitej smietany i takie kulki wyciete glaka do melona z bitej smietany z galaretka zolta i czerwona.

Załączniki

• 33.jpg
    33.jpg
    51,5 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Pianistka FOTKE ZROB !! :)

Specjalnie dla ciebie, Kasiu:)
Dodam, ze to moj pierwszy tort w zyciu, przystrajany spontanicznie - zdjecie drugie zrobione jeszcze bez swieczki (na pozostalych widac ale daleko - swieczka byla w ksztalcie rozowego serca), no i boki byly pozniej bardziej obsypane, czego tez nie widac, bo koraliki byly drobniutkie:) na drugim przyjeciu musze sama zrobic zdjecia hehe:)

IMG_0183.jpgIMG_0119.jpgIMG_0184.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry