małgosia68
mama Listopadowego skarba
wiesz Kasiiula masz racje on jest naprawdę uzdolniony plastycznie muszę mu ten pomysł podsunąćmałgosiu reszte zostaw dla Meza![]()
a Ty skąd o tym wiedziałaś hahahhahahahahahaha
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wiesz Kasiiula masz racje on jest naprawdę uzdolniony plastycznie muszę mu ten pomysł podsunąćmałgosiu reszte zostaw dla Meza![]()
ha! jednak nie jestem skończona idiotką!Hej wy na serio z tą glukozą??
jaka z apteki? Taka do kroplówek? Ja kupiłam Delecty glukozę
Glukoza => Delecta.pl
taka jak czasem trzeba kupowac na badanie w czasie ciazyHej wy na serio z tą glukozą??
jaka z apteki? Taka do kroplówek? Ja kupiłam Delecty glukozę
Glukoza => Delecta.pl
ten lukier to jak plastelina i ona jest zimna ale z bita smietana "gryzie sie" bo to nie jest polewa zwykla tylko ja mowie o tych co lepi sie figurke i jak walkujesz to okrywasz tort i masz gladka mase Gosia sie pytala bodajze jak to sie robi wlasnie
No do jutra czekam z kreme
Pianistka a powiedz mi przed nałozeniem go na biszkopt w lodowce musi stac?? a no i jedna warstaw ta z czekoalda taka klarowana jest ? a druga sztywna piana?? bo cos mi w trakcie niepodobało ale efekt koncowy jest okciekawe czy zesztywnieje na tyle ile bym chciala
![]()
Obudziłam sie i co zrobilam odrazu ?? :d Lecialam do lodowki zobaczyc jak krem ... nie jadłam jeszcze ale taki SZTYWNIEJSZY jestKasiu, ubijasz kremowke ze sniezkami i wychodzi sztywny krem. Oddzielnie czekolade rozpuszczona z druga kremowka i wychodzi taka rzadsza masa. I miksujesz dalej (mikserem) ta sztywna mase, wlewajac do niej po malu ta rzadsza tak, ze wyjdzie jednolita srednio-gesta masa - no i tu jak dasz wiecej wiorek to wyjdzie masa bardziej zbita, twardsza a jak mniej wiorek to delikatniejsza.
Mase sie naklada po zrobieniu od razu na biszkopt i dopiero do lodowki.
no krem musi byc na maśle ... a co sie stanie z lukrem na bitej smietanie nie wiem chyba bedzie sie rozpuszczac ;/Kasia a jeżeli się chce tego lukieru plastycznego użyć to masa nie może być w ogóle na bazie śmietany?? czy to chodzi o sama bitą śmietanę??
jak bym zrobiła masę kokosowa pianistki i na to lukier plastyczny to będzie ok czy nie będzie ok:-)