reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Kasia - polewasz lukrem jak zastygnie masa, a nie na swierza mase i nie powinno sie topic? Chyba ze ten lukier masz goracy?
ten lukier to jak plastelina i ona jest zimna ale z bita smietana "gryzie sie" bo to nie jest polewa zwykla tylko ja mowie o tych co lepi sie figurke i jak walkujesz to okrywasz tort i masz gladka mase Gosia sie pytala bodajze jak to sie robi wlasnie

reklama
Dziewczynki a ja mam pytanie odnośnie tej masy lukrowej
Dzisiaj robiłam żeby poćwiczyć z przepisu Kasiuli i wyszło fajne, zabawy mieliśmy wszyscy... Ale....
Po pierwsze jak rozwałkuje i położe na tort zeby było gładko, to to potem wyschnie i jak to sie bedzie kroić?? Nie bedzie sie kruszyć?? Jaki gruby ma być taki placek??
Po drugie ile mogą takie figurki stać, zeby sie nie zepsuły?? O ile wogole sie psują, mogę zrobic je np tydzien wczesniej a potem tylko polozyc na torcie??

Dziewczynki a ja mam pytanie odnośnie tej masy lukrowej
Dzisiaj robiłam żeby poćwiczyć z przepisu Kasiuli i wyszło fajne, zabawy mieliśmy wszyscy... Ale....
Po pierwsze jak rozwałkuje i położe na tort zeby było gładko, to to potem wyschnie i jak to sie bedzie kroić?? Nie bedzie sie kruszyć?? Jaki gruby ma być taki placek??
Po drugie ile mogą takie figurki stać, zeby sie nie zepsuły?? O ile wogole sie psują, mogę zrobic je np tydzien wczesniej a potem tylko polozyc na torcie??

jak to wyschnie na torcie to lekko sie kroi nic sie nie kruszy ... warstwa cieniutka ale taka zeby pokrywała wsyztsko dokladnie wiec tez nie za bardzo trzeba wyczuc :) a co do figurek to nie mam pojecia ... mu zazwyczaj dzien wczesneij robiłysmy

a ja sie wlasnie wycwanilam i weszlam na ebaya i znalazlam juz gotowe figurki jadalne i inne pierdołki ;-) ale chyba tez sie zdecyduje na jakies zdjecie na tort ;-) moze nawet na 2 bo torty musze miec 2. na jednym wkleje zdjecie jak sie urodzil a na drugim aktualne ;-) zreszta jeszcze troche czasu mam to pomysle

No to sprobuj:) zrob probny i zobaczysz co ci wyjdzie.
no we wtorek zamierzam zrobić

a ja tez mam pytanie o ta mase lukrową. Nie pamiętam dokładnie ale tam byla glukoza. I pisałyście, żeby kupic dr Oetkera ale u mnei w sklepie nie ma czegos taiego. Wszędzie pytałam i ludzie tylko galy wywalali na mnie jak na wariatkę. A nie może być taka z apteki????

a ja sie wlasnie wycwanilam i weszlam na ebaya i znalazlam juz gotowe figurki jadalne i inne pierdołki ;-) ale chyba tez sie zdecyduje na jakies zdjecie na tort ;-) moze nawet na 2 bo torty musze miec 2. na jednym wkleje zdjecie jak sie urodzil a na drugim aktualne ;-) zreszta jeszcze troche czasu mam to pomysle
pokaż figurki!!

no we wtorek zamierzam zrobić

a ja tez mam pytanie o ta mase lukrową. Nie pamiętam dokładnie ale tam byla glukoza. I pisałyście, żeby kupic dr Oetkera ale u mnei w sklepie nie ma czegos taiego. Wszędzie pytałam i ludzie tylko galy wywalali na mnie jak na wariatkę. A nie może być taka z apteki????

pokaż figurki!!

HAHAHAHHAHAAHAHAHAHHAHA posikam sie ty to masz wieczne przygody :d GLUKOZA ZWYKŁA Z APTEKI :D Oetkera nei ma :D moze ci si epomieszało bo mowilam ze sis ostatnio z tym kremem robila tort i byl ok

daje kilka przykladow ale jest tego setki ;-)

IN THE NIGHT GARDEN, EDIBLE CAKE TOPPER, IGGLE, UPSY on eBay (end time 11-Oct-10 17:17:49 BST)

MY PRINCESS HANDMADE CHRISTENING DECORATION BIRTHDAY on eBay (end time 20-Oct-10 13:24:11 BST)

BIRTHDAY NAME & AGE CAKE TOPPER MICKEY MOUSE BLUE on eBay (end time 30-Oct-10 16:31:12 BST)

ten ostatni podobalby mi sie dla Oliverka, ale takie cos z latwoscia moze kazdy zrobic wiec pewnie sama z tym pokombinuje a do tego moze jakies zdjecie Oliverka. Tylko nie chcialabym zeby bylo za duzo wszystkiego

Figurki sie raczej nie psuja (w sensie, ze są zjadliwe) dosyc dlugo, tzn u mnie stoja juz ok 2 tyg. i nadal mozna se dziabnąć jak przyjdzie chcica na megasłodkie, sa troche twardawe, ale kształtu nie zmieniły , wyglądają świetnie, poza tą która aktualnie jest konsumowana po kawalku i brakuje jej szyneczek i ogonka hehe :D

reklama
Do góry