reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
Kikolku - ty chyba pytalas o barwnik i czekolade. ja tak zrobilam w zeszlym roku jak robilam dla Zuzi jak robilam Myszke Miki z czekolady na torcie i potrzebne mi byly czerwone usta, no i mi sie tak jakos skabalila ta czekolada, ale moze jakas lipna czekolada byla albo barwnik. Ale ja zabarwiłam barwnikiem cukier i wyszlo fajnie.

Kasiula - torcik siostry super, i przyszedl mi pomysl do glowy ze mozna zamiast lepic autka kupic takie małe Wadera są chyba po 3 zł, mało pracy, a efekt chyba tez by byl fajny, no i zabawka dla dziecka. A wogole to to ja czasem uzywalam barwnikow do kremu i tez fajnie wygladalo. A powiedz, siostra uzywala kremow z torebki? one nie rozpuszczają tej masy?

Ja jestem zalamana, urodzinki za 20 dni a ja nie mam ani pomyslu na tort ani na prezent....

Małgosiu tak jak kilolek mowi opłatek moze byc super :) na około owoce czy inne ozdoby :) a ja widzalam tez oplatek na allegro ze zdjeciem dziecka :) http://allegro.pl/urodziny-oplatek-na-tort-twoje-zdjecie-i1252193183.html

Agrafka ... nasaczam tak jak namaczało sie posciel przy prasowaniu tylko ze nei buzia :D tzn na łyzeczke i polewam biszkopt mniej wiecej tak samo z kazdej strony po trochu a jak inne mamy robia nie wiem :)

EWELINA tak z torebki i bylo dobrze a firma Oetkera miala robic swoja ale za duzo wziela na siebie i nie wyrobila sie wiec poszla na łatwizne mowila ze w smaku tez pycha bo nie mdlił :)

Ostatnia edycja:
A czy ta masa kokosowa (przypadła mi do gustu :D ) pasowałaby do ciemnej czekolady??? nie będzie to już ale rafaello ale może ni bylo by zle co?? Wymyslliłam torcik i bardzo bym chciala go czekolada polać, bo tak mi wizualnie pasuje i teraz szukam kremu do tej czekolady

A czy ta masa kokosowa (przypadła mi do gustu :D ) pasowałaby do ciemnej czekolady??? nie będzie to już ale rafaello ale może ni bylo by zle co?? Wymyslliłam torcik i bardzo bym chciala go czekolada polać, bo tak mi wizualnie pasuje i teraz szukam kremu do tej czekolady
mysle ze moze byc ok ...dasz mleczka czekolade to kolor bedzie taki cappuccino :D

ja jeszcze jedno niekumate pytanie :D

dziewczyny jak się nasącza biszkopt ? nie czym, tylko technicznie jak ?
polewam go tym czym nasączam? czy skrapiam w kilku podejściach ?

Ja biore na lyzke poncz i polewam takimi pasami rowno po biszkopcie:)

Kochana, a chcesz tylko ta mase czy jeszcze jakas druga? Nie wiem jak bedzie wygladala kolorystycznie, bo nie bedzie ani brazowa ani biala... mnie sie wydaje ze lepiej zrobic biala mase (z b. czekolada) i moze ciemny biszkopt (z kakaem) i polac wtedy ciemna czekolada:)

Ja biore na lyzke poncz i polewam takimi pasami rowno po biszkopcie:)

Kochana, a chcesz tylko ta mase czy jeszcze jakas druga? Nie wiem jak bedzie wygladala kolorystycznie, bo nie bedzie ani brazowa ani biala... mnie sie wydaje ze lepiej zrobic biala mase (z b. czekolada) i moze ciemny biszkopt (z kakaem) i polac wtedy ciemna czekolada:)
raczej jeden, bo ja nie przepadam za zbytnia róznorodnością w jednym cieście, a właśnie sęk w tym, ze na ciemnej czekoledzie na wierzchu mi zalezy i nie tyle kolorystycznie co zmakowo mma do siebie pasowac

DZIEWCZYNY wazna informacja.....

gdy robimy tort z masy lukrowej to góre i tak cienko trzeba posmarowac kremem zeby ten lukier sie trzymał ładnie ... ale nie moze to byc krem na bazie bitej smietany itp ... jedynie na masle bo inaczej lukier sie topi

reklama
DZIEWCZYNY wazna informacja.....

gdy robimy tort z masy lukrowej to góre i tak cienko trzeba posmarowac kremem zeby ten lukier sie trzymał ładnie ... ale nie moze to byc krem na bazie bitej smietany itp ... jedynie na masle bo inaczej lukier sie topi

Kasia - polewasz lukrem jak zastygnie masa, a nie na swierza mase i nie powinno sie topic? Chyba ze ten lukier masz goracy?

Do góry