reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
Pianistka a jakie te czekoaldy białe ??jakiej firmy?jakieśkonkretne czy obojętne? no i jaka śmietana bo to już musi być domyslam się jakaś dobra co ? to ja w week zrobię tez próbny :-))))))

Pianistka wielkie dzięki!!!!!!!! brzoskwiniowa najlepsza :)
tak spojrzałąm na Twój suwaczek!!!! urodzinki tuż tuż!!!!!!!!

mi sie podoba krem kokosowy :D bede próbowac byc moze i jutro badz dzis haha :D

Ciesze sie, ze chcecie skorzystac:)
No i lepiej zrobic probne ciacho, wiadomo wtedy czy czegos nie ujac lub dodac.
Cleo czekolada obojetnie jaka, tylko zeby byla bez dodatkow i tych babelkow powietrza, najlepiej najzwyklejsza, ja kupuje u nas najtansza w sainsburym (ok. 30p).
Smietana tez obojetnie ktora (moze byc Laciata moze byc Lowicz) wazne zeby miala 30%:) ja chyba mialam laciata ze sklepu pl.
No i ja do masy brzoskwiniowej dalam skorke z polowy cytryny i bylo wystarczajaco czuc, bo skorka strasznie mocna byla (w przepisie byla z calej cytryny). Jesli masa wyjdzie zbyt gesta (ma byc taki srednio gesty kisiel) to mozna dodac odrobinke wody i zagotowac razem.

Ta masa rafaello ladnie zastyga i nadaje sie na wierzch tortu, wystarczy potem obsypac wiorkami, pltkami migdalow czy gotowymi dekoracjami na tort, nie trzeba juz polewy.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie jak sie robi to takie gladkie przykrycie na torcie np tym z zolwiami i z czego to jest zrobione??i jak sie to nnaklada aby tak ladnie lezalo??
i jak jest taki dwupietrowy to musza byc dwa biszkopty upieczone tak??
Bossssssse jaka ja ciemna masa w tortach jestem:-(

a zeby tort byl taki poszczepiony jak tez z autkami to jak to zrobic??bo tez z autami bardziej mi sie podoba ale chyba jest trudniejszy??????

Figurki sie farbuje jak sie juz je ulepi czy jak??

Pomozcie plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:cool2::cool2::cool2:

Załączniki

• tort duzy z zolwiami i krabami.jpg
    tort duzy z zolwiami i krabami.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 48
Gosiu wiec tak .... ta masa po wierzchu gladka to jest ten "lukier" taki sam co figurki zrobione tylko ze duza ilosc jego i na papierze do pieczenia walkujesz cienko i przewracasz z papierem i pokrywasz delikatnie .... tort pietrowy to jest z 2 biszkoptow ja taki robilam na chrzicny i ten wyzej od talerza odrysowałam i na góre zarzuciłam ... tort z samochodzikami moja siostra teraz robila tez krzywy ... no i pokroiła biszkopt na 4 czesc ta górna najcieńsza... i pozniej pokruszyła, poukładała kawaleczkami na góre; kazdy kawałek trzeba kremem przykleic choc troche <krem robi za klej> ... i na góre gładko tą masą lukrowa kładziesz i samochodziki robisz... czarna autostrada a ten proszek pokruszony to jakis dodatek cukierniczy :) itp itd
ps. moja sis brala z tego samego tortu motywacje :D

jakies pytania jeszcze?? :)

teraz sie przyjrzalam ze na tym torcie z samochodami ta autostrada jest NAMALOWANA na masie :) bo tak tez mozna są barwniki w proszku co rozrabia sie i maluje jak farbami :) ale również mozna połozyc mase ciemna na to ;d

Kilolku mozna próbowac :) chociaz nie wiem czy barwnik nada sie do Ciepłej czekolady
Mary tu masz 2 albo 3 przepisy jeden kilolkowy ale nie wiem czy to ten dla alergików :) https://www.babyboom.pl/forum/dziec...rzepisy-dla-naszych-pociech-39785/index9.html
ja musze wreszcie wziasc sie za zakup swieczki balonów i barnika :D
no "krem" en a mam jeszcze gdzies na biszkopt bez jajek ale musze glebiej poszukac

Gosiu wiec tak .... ta masa po wierzchu gladka to jest ten "lukier" taki sam co figurki zrobione tylko ze duza ilosc jego i na papierze do pieczenia walkujesz cienko i przewracasz z papierem i pokrywasz delikatnie .... tort pietrowy to jest z 2 biszkoptow ja taki robilam na chrzicny i ten wyzej od talerza odrysowałam i na góre zarzuciłam ... tort z samochodzikami moja siostra teraz robila tez krzywy ... no i pokroiła biszkopt na 4 czesc ta górna najcieńsza... i pozniej pokruszyła, poukładała kawaleczkami na góre; kazdy kawałek trzeba kremem przykleic choc troche <krem robi za klej> ... i na góre gładko tą masą lukrowa kładziesz i samochodziki robisz... czarna autostrada a ten proszek pokruszony to jakis dodatek cukierniczy :) itp itd
ps. moja sis brala z tego samego tortu motywacje :D

jakies pytania jeszcze?? :)

teraz sie przyjrzalam ze na tym torcie z samochodami ta autostrada jest NAMALOWANA na masie :) bo tak tez mozna są barwniki w proszku co rozrabia sie i maluje jak farbami :) ale również mozna połozyc mase ciemna na to ;d
można tez pociapac lekko rozpuszcona czekoladą

A sluchajcie jak daję masę marcepanowa albo lukier to na biszkopt czy na krem? Bedzie sie trzymac na samym biskzopcie?

Gdybyście szukały masy kokosowej i brzoskwiniowej Panistki to jest tez przekopiowana na Smaki, smaczki...

reklama
Do góry