reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

reklama
Super Tort BANANA !! widze zdolniochy u nas same :D haha a co do lali widzialam motyw ze wykraja sie dziure w środku a lalke obwija sie folia:D

Banana a powiedz mi to teraz robilas? ten biszkopt od Eweli ? a no i jak upieklas tą góre ze ona miala taki kształt ? w miscie jakiejs?

Super Tort BANANA !! widze zdolniochy u nas same :D haha a co do lali widzialam motyw ze wykraja sie dziure w środku a lalke obwija sie folia:D

Banana a powiedz mi to teraz robilas? ten biszkopt od Eweli ? a no i jak upieklas tą góre ze ona miala taki kształt ? w miscie jakiejs?
tort robilam w pon wieczorem,ale juz nie moglam udekorowac, bo kupilam za mala tej masy cukrowej i z samego rana musialam leciec do sklepu po wiecej.
biszkopt od ewelii, smaczny, wysoki, trzeba go tylko dobrze nasaczyc, bo mi wydawal sie taki super,ze nasaczalam tylko troche i w efekcie troszke suchy,ale generalnie polecam!
wiem,ze w polsce dziewczyny pieka w metalowej misce z ikei. nigdzie odpowiedniej miski nie moglam znalezc i spod upieklam w tortownicy,a druga czesc w takim szklanym naczyniu pyrex (jak arcoroc do piekarnika) i pozniej musialam troche okroic na gorze, zeby nadac wlasciwy ksztalt.

ilona, pomysl super, szkoda,ze nie moj :))))

icing mialam kupny,ale bialy, i musialam farbowac sama, tutaj barwniki w kazdym tesco sa po £0,50. przy farbowaniu dziadostwo lepi sie strasznie, trzeba wstawiac do lodowki i podsypywac cukrem pudrem. walkowanie to samo. jak ktos che to wstawiam przepis na icing (masa cukrowa?)

1 duze bialko
50ml plynnej glukozy
450 g cukru pudru przesianego dwa razy

bialko ubic powoli wlewajac glukoze, dodawac cukier puder po troche,a jak juz bedzie dosc geste, to wyrabiac na stolnicy dodajac pozostaly cukier puder. mozna w trakcie dodac barwnik. jesli nie uzywamy od razu to owinac folia i wstawic do lodowki. to samo jesli za dlugo wyrabialismy i za bardzo sie lepi do rak. po schlodzeniu lepiej sie walkuje

banana jestem w szoooooooooooku pięknie ci wyszło

jeszcz świnki Eff_k mi sie tez bardzo podobają a konik męża ... :-):-):-) zdolny chłopak hahahaha:-)

kilolku, aby nie wygladalo jak obrus to musiasz rozwalkowac na sporo wiekszy niz potrzebujesz, tylko wtedy bedzeie dokladnie przylegac i bez faldek, a potem, jak kasiula pisala, obcinasz nadmiar. wstawiam moja barbie. tutaj faldy sa celowo, aby podkreslic sukienke, chociaz po fakcie stwierdzam,ze moglam zrobic gladki. jak dla mnie bardzo efektowny (moj i jego corki zaniemowili), dosc latwy w wykonaniu i ja raczej nie mam zdolnosci plastycznych, co widac na zdjeciu :)

icing mialam kupny,ale bialy, i musialam farbowac sama, tutaj barwniki w kazdym tesco sa po £0,50. przy farbowaniu dziadostwo lepi sie strasznie, trzeba wstawiac do lodowki i podsypywac cukrem pudrem. walkowanie to samo. jak ktos che to wstawiam przepis na icing (masa cukrowa?)

1 duze bialko
50ml plynnej glukozy
450 g cukru pudru przesianego dwa razy

bialko ubic powoli wlewajac glukoze, dodawac cukier puder po troche,a jak juz bedzie dosc geste, to wyrabiac na stolnicy dodajac pozostaly cukier puder. mozna w trakcie dodac barwnik. jesli nie uzywamy od razu to owinac folia i wstawic do lodowki. to samo jesli za dlugo wyrabialismy i za bardzo sie lepi do rak. po schlodzeniu lepiej sie walkuje
Banana jestem pod wrazeniem:-)rewelacyjnie Ci wyszlo:-)a gdzie kupilas ten napis co ma barbi na sukience?

dzieki,dziewczyny, ten tort naprawde jest dosc prosty, a jak masz miske to juz wogole.

ten napis to byl zestaw ze swieczka,ale nie bardzo wiedzialam, gdzie ta swieczke dac

reklama
P240910_21.17[01].jpg

chwale sie :) nie mam lepszej fotki moze jutro dostane :D

Do góry