Gosia, Martolinka masa to ten lukier plastyczny robiony samodzielnie wg przepisu co podalam. Jak pisalam cukru pudru trzeba sporo, dodajemy np po 2 lyzki i wrabiamy ile masa wezmie, tak aby sie nie kleila i byla jak plastelina, no i juz
Z tego przepisu wyszlo 7 świnek i 1 zadek z ogonkiem
Moje pierwsze swinki to porazka, nie mialam zadnej instrukcji tylko polookalam na gotowe wieprzki z netu i kolejne wyszly w miare fajne
poszczegolne elementy (ryjek, uszka, ogonek, nozki) robilam osobno i od razu przyklejalam do "tuszki" wodą z cukrem (takim syropem). Wczoraj zjadlam pół prosiaka i powiem wam ze razem z "błotkiem" ciut gorzkawym smakowal całkiem fajnie
jak kupie barwniki to spróbuje inne gadziny ukleic 
Aha zamiast robionego lukru mozna kupic gotowy zdaje sie że na tortownia.pl :: s�odkie dekoracje cukiernicze na Tw�j tort, ciasto i nie tylko...
Aha zamiast robionego lukru mozna kupic gotowy zdaje sie że na tortownia.pl :: s�odkie dekoracje cukiernicze na Tw�j tort, ciasto i nie tylko...