reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Gosia, Martolinka masa to ten lukier plastyczny robiony samodzielnie wg przepisu co podalam. Jak pisalam cukru pudru trzeba sporo, dodajemy np po 2 lyzki i wrabiamy ile masa wezmie, tak aby sie nie kleila i byla jak plastelina, no i juz :) Z tego przepisu wyszlo 7 świnek i 1 zadek z ogonkiem :D Moje pierwsze swinki to porazka, nie mialam zadnej instrukcji tylko polookalam na gotowe wieprzki z netu i kolejne wyszly w miare fajne :) poszczegolne elementy (ryjek, uszka, ogonek, nozki) robilam osobno i od razu przyklejalam do "tuszki" wodą z cukrem (takim syropem). Wczoraj zjadlam pół prosiaka i powiem wam ze razem z "błotkiem" ciut gorzkawym smakowal całkiem fajnie :D jak kupie barwniki to spróbuje inne gadziny ukleic :D

Aha zamiast robionego lukru mozna kupic gotowy zdaje sie że na tortownia.pl :: s�odkie dekoracje cukiernicze na Tw�j tort, ciasto i nie tylko...

reklama
zaczac od kupna materiału i nitek ;) hehehe :D a wyszywa sie prosto bo krzyzyki wzory są prosciutkie 1.5h zajmuje zrobienie jednej a napisy to robilam na oslep :D zeby były podobne tylko haha ;D pozniej brystol badz blok z kolorowymi kartkami i robi sie z niego zaproszenia a srodek myslalam zeby wydrukować fajny wierszyk :)

kasia a na Twoje oko ile kolorow i jakie trzeba na takie zaproszenie?bo to juz niedlugo i trza byloby sie wziasc za robote hehe

eff a powiedz mi tam bylo tzreba galaretke wisniowa to ona taka rozowata a jak np cytrynowa nada sie np na kaczuszki? albo zielona na zabki ?

a ten gotowy lukier kupowalam na tort na chrzciny dla Pawełka

i co z takiego gotowca sie dobrze robi??

Dziewczyny a wzory na dekoracyjne zwierzaki berzecie z glowy czy jakis wzor??i torty robicie jakies plaskie tak??

Gosiu ja z odpadków dobrałam kolory :D a jest ich 10 :) niektore np gwiazdki to trzeba np dosłownie na 6 krzyżyków chyba tej nitki :)

a ile kosztuja w ogole takie nitki i material i gdzie to kupic?bo u mnie pasmanterii jak na lekarstwo:-(przynajmniej ja nie wiem gdzie sa:-(Juz masz jakies zrobione?

reklama
tylko wyhaftowane mam gotowej kartki nie ale czas zaczac bo pozniejc czasu nie bedzie ;-) a gdzie sie kupuje? w pasmanteriach :D mozna tez przez neta znalesc jakiegos sprzedawce co ma i kanwe i muline kanwe i moze z Twojego miasta (Wrocław ta?> w kawałkach widzialam 5 zł chyba za taki kawałek a wystarczył by ci na wsyztskie zapr tak mysle ... a nitki ceny od 1.3 i do góry za markowa chyba ze znajdziesz gdzies bezfirmówki bo nie duzo trzeba do nich

Do góry