reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

Zastanawiało mnie czy robicie zaproszenia na urodzinki ????? ja powiem ze nie wiem ale fajny pomysł szczególnie tam gdzie są dzieci w rodzinie :) chce cos zrobic takiego
Kartka-urodzinowa-Tomek-200.jpg
i wyhaftowałam juz
IMG_0414.jpgIMG_0416.jpg
troche nie wyraźne bo cos w aparacie poprzestawiałam :D

myslicie dobry pomysł czy głupota ? :eek: sama nei wiem bo nie chodze na ur dla maluchów :-D

reklama
Kasia wiem , ze moje kolezanki robiły , ale ja raczej nie bede miec zaproszen. Chyba , ze zdecyduje sie na osobna impeze dla dzieciaczkow

Miałam wstawic na 1 urodzinkach ale to dopiero nieśmiałe próby rzeźbienia w lukrze plastycznym :D Wczoraj upieklam ciacho, nie jest to typowy tort bo nie mialam czasu kręcić kremu, wiec na szybko poszlo, jako ze motywem przewodnim byly figurki. Lukier robi się dosyć prosto ale tworzenie zwierzakow juz nie tak łatwo :/ A oto moje "świnki w błocie":
3.jpg 5.jpg 4.jpg 1.jpg
moj K podjaral sie i ukleil "konika" :D
qnik.jpg

Przepis na lukier z opakowania glukozy Delecty:)

2 łyżeczki galaretki wiśniowej
1 łyżka glukozy
3 łyżki wody
cukier puder - dużo

Galaretkę trzeba zamoczyć w wodzie, żeby żelatyna spęczniała. Nastęnie podgrzewać, aż się rozpuści, pilnując, żeby się nie zagotowało. Dodać glukozę i wsypywać cukier puder, aż masa przestanie się lepić. Potem można lepić prosiaki.

Ostatnia edycja:
A oto moje "świnki w błocie":

rewelacja :)

u nas dziś dzień cycowy - zjadała cyca w ilościach takich jak pół roku temu, szok. I to nie było tylko ciumkanie, tylko normalne ciągnięcie.
Poza tym nie chciała jeść nic, dopiero wieczorem sporo owsianki z jabłkami HIPP do której dorzuciłam jeszcze jabłka z kompotu.

Miałam wstawic na 1 urodzinkach ale to dopiero nieśmiałe próby rzeźbienia w lukrze plastycznym :D Wczoraj upieklam ciacho, nie jest to typowy tort bo nie mialam czasu kręcić kremu, wiec na szybko poszlo, jako ze motywem przewodnim byly figurki. Lukier robi się dosyć prosto ale tworzenie zwierzakow juz nie tak łatwo :/ A oto moje "świnki w błocie":
Zobacz załącznik 285090 Zobacz załącznik 285091 Zobacz załącznik 285094 Zobacz załącznik 285095
moj K podjaral sie i ukleil "konika" :D
Zobacz załącznik 285093

Przepis na lukier z opakowania glukozy Delecty:)

2 łyżeczki galaretki wiśniowej
1 łyżka glukozy
3 łyżki wody
cukier puder - dużo

Galaretkę trzeba zamoczyć w wodzie, żeby żelatyna spęczniała. Nastęnie podgrzewać, aż się rozpuści, pilnując, żeby się nie zagotowało. Dodać glukozę i wsypywać cukier puder, aż masa przestanie się lepić. Potem można lepić prosiaki.

sliczne !!

powiem ze są barwniki spozywcze które barwia mase i mozna zamiast swinek zrobic np zabki albo co innego :) SUPER SWINKI !

reklama
sliczne !!

powiem ze są barwniki spozywcze które barwia mase i mozna zamiast swinek zrobic np zabki albo co innego :) SUPER SWINKI !

dzieki :) to prawda, są barwniki ale jeszcze nie nabylam, widzialam juz na allegro teraz zerkne po shopach. Chce jeszcze zrobic i przetestowac mase marcepanowa, bo ten lukier bardzo szybko schnie i trzeba pozniej dodawac oleju ciutke i wyrabiac na nowo. poszczegolne elementy postaci kleimy miodem lub takim megaslodkim syropem woda+cukier.

Do góry