reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

haha u mnie wczoraj, jak oglądałam Madzię Gessler:-D pierwszy raz tak kopnął mnie dzieć porządnie. Potem przyłożyłam rękę i powtórzyło się jeszcze parę razy. Do tej pory to było takie myzianie, łaskotanie a wczoraj normalnie kopniaki, ale się cieszyłam, aż się wzruszyłam tym faktem.....Superowe uczucie

reklama
A moje maleństwo to mały śpioszek, a jak już kopnie to gdzieś w nerkę, że aż mnie zaboli... ja spokojnie czekam na bardziej wyraziste ruchy. Maleństwo jest jeszcze małe i ma bardzo dużo miejsca, więc dlatego czasem nie czuć kopniaczków. Wczoraj wieczorem przyłożyłam rękę i wyczułam tętno bicia serduszka, potem wzięłam stetoskop i się potwierdziło :)

*Vanilia*
- może maleństwu nie spodobał się program i protestowało hehe. Ja mam podobnie jak oglądałam Fort Bayard hehe też chyba się nie podobało :-)

kacha10
- kopniaczki się pojawią w najmniej spodziewanym momencie ;-)

Ja 1 ciaze poczulam dopiero w 19 tygodniu ciazy i to tak dopiero kiedy odpoczywam w ciszy i spokoju kiedy oddech mialam stabilny ogladajac tv, i mialam reke na brzuszku az nie uwierzylam powiedzialam M i jak kopnela to za ktoryms z kolei razem on poczul.

2 podobno szybciej sie czuje ..ale jesli chodzi o Mnie to zauwazylam tylko po 2 tyg ze dzidzia duzo urosla czuje jak dno macicy mi sie unioslo i czuje jakby twardnialo taka gulka jakby takie wybulenie czasem widac na brzuszku, a najczesciej tak jest podczas siedzenia i podkulenia nog pod brzuch lub jak sie przebiegne szybko i usiade noi jak prowadze samochod :tak:
Nie czuje kopniakow ani miziania ani kiziania w srode 1 raz poczulam tylko jakby cos sie tam poruszylo ''jak fikolek'' po wypiciu kawy na spokojnie 1 raz jakby mnie jakas rybka tam ogonkiem musnela ale nie dam sobie reki obciac :no::sorry::eek:czekam na konkretne kopniaczki to tak przed usg pewnie beda:tak:

laski mówię do małża żeby ucho przyłożył to może maleństwo usłyszy, bo wczoraj poczułam pierwszy raz jakieś ruchy, takie bulgotanko ale od środka:) małż ucho przyłożył do brzucha i maluch kopnął go dwa razy:) ale to cudowne uczucie, może i wcześnie, ale oboje jesteśmy pewni że to było TO:)

O rany!!! Ale numer :-) dzisiaj mam urodzinki i siedzę sobie a tu mi szuru buru w brzuszku takie rozkoszne :-D najpiękniejszy prezent na świecie!!!

OlciaLolcia a to Ci dopiero prezencik ;) czyli mniej więcej w tym samym czasie pierwszy raz poczułyśmy:) wszystkiego naj najlepsiejszego z okazji tych urodzinek:) duuuużo szczęścia:)

reklama
Do góry