reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

ja nie czułam ruchów w piątek sobotę i niedziele (w sobote moze i czulam bo cos burczało, ale moje ruvchy sa delikatne i musze sie wsłuchać a ze bylam w gosciach ciężko m i bylo)
denerwowałam sie, ale poczytaliśmy z mezem i to podobno normalne. jednak jak zjem słodkie, dziecko szaleje... ja niby nie czuję regularnie ruchów ale czuje ze "coś " się rusza w moim brzuchu, mam taki cieżar :)

reklama
ja też mam łożysko z przodu ale kopniaki już są. Wczoraj prawie cały dzień, a dzisiaj jak na razie cisza, także bardzo nieregularnie

u mnie wczoraj wieczorem maly niezle sie ruszal.w koncu moj m go poczul.widze ze maly ma stale pory bo najwiecej rusza sie wieczorem po kolacji i wczesnym rankiem.a poza tymi momentami to go nie czuje.

Dzisiaj jak się obudziłam czułam kopniaczki maleństwa, zawołałam Kubę i jak przyłożył rękę przestało się ruszać. Ale jak tylko synek odezwał się do malucha - dostał lekkiego kopniaka w rękę ;) Bardzo mu się podobało :D Mąż stwierdził, że kopniaki to nic fajnego i, że on nie ma zamiaru dotykać brzucha - ehh Ci faceci nie wiedzą co tracą :p

Ja wczoraj wieczorem też czułam bardzo mocno i dosyc długo. Zawołałam m i poczuł pierwszy raz :-) Mój bobasek jest też najbardziej aktywny późnym wieczorem 22.00 mam nadzieję że to nie zostanie dzidzi po narodzinach i ze nie bedzie najbardziej aktywne właśnie późnym wieczorkiem :-D

hehe a moj maż to rankami sobie trzyma reke na brzuchu jak spie i nawiazuje kontakt z malenstwem... nawet tego nie czułam i sie nie budzilam dopoki mi nie powiedzial. nawet wymyslilismy zabawe z naszą kruszynka, wystarczy lekko palcem gdzies nacisnac brzuch i nawet jak sie nie rusza to zachwile oddaje kopniaczkiem:) wczoraj tez sie z nia tak bawil ale mala dostala na koniec jakiegos szalu i zaczela kopac i szalec w brzuchu az tak mocno ze wszystkie wnetrznosci mnie juz bolaly, dopiero po pol godz sie uspokoila - co za charakterek...

Mnie maleństwo kopie po samym dnie brzucha chyba ma tam nóżki.
Dziewczyny nacieszcie się teraz tymi delikatnymi kopniaczkami bo potem już niebędzie tak różowo jak dzidzia będzie rosła w siłę wtedy kopniaki będą nieźle dawać się we znaki najgorsze będą nocne pobudki.

reklama
ja mam łożysko u góry na przedniej ścianie ale w dole brzucha czuje kopniaki badz uderzenia raczka wyrazne na tyle ze gule wychodza ;-), szkoda tylko ze nieregularne... ale jakos sie nie martwie. Kiedy ruchy dziecka powinny byc bardziej regularne a my je kontrolowac??

Do góry