reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

krisowa - jak maleństwo się rusza to jest wszystko ok ;) mój to dzisiaj przez cały czas upomina się dodatkowo o jedzenie ;) choć nie śpię z innego ,,męczącego,, powodu... teraz jest cały czas aktywne.

reklama
moj wczoraj tez za wiele sie nie ruszal i juz bylam zestresowana, mowilam do niego i prosilam zeby dal znac ze wszystko ok.jak sie polozylam wieczorem to w koncu zaczal delikatnie kopac.dzis byl bardziej aktywny, zwlaszcza jak cos zjadlam.czlowiek to w tej ciazy niezle swiruje.mam tak samo jak wy, jak mijaja 2 tyg. od wizyty to tez sie stresuje.ja ostatnie usg mialam tydz. temu.a usg w 3d mam 19 pazdziernika.mam nadzieje ze bedzie warte tych 250 zl.

W koncu sie doczekalam. Juz 3 dzien czuje takie pukanie od srodka brzucha. Na poczatku nie pisalam bo nie wiedzialam czy to na pewno TO ale teraz juz jestem przekonana ze tak :) Nic jeszcze regularnego ale jednak :)

ja od wtorku (od usg) czuję kopniaki, i to takie mocniejsze, ale się ciesze, a ruchy były słabsze wcześniej bo maly mniejszy jak na ten etap, no i moj gin mowi ze wszystko zalezy tez od receptorow :)

dziewczyny mam pytanko. Gdzie czujecie ruchy dziecka? Mnie młoda kopie w dole brzucha, ewentualnie gdzieś w okolicach krzyża i nerek. Nic nie czuję za to w górze brzucha. Na usg, ginka też jak sprawdzała główkę to była ona w okolicy pępka. I teraz się zastanawiam, czy mam w brzuszku leniuszka, któremu nie chce się obracać, czy po prostu nie czuję jak kopie mnie w pozycji do góry nogami. Nie jest to coś co spędza mi sen z powiek, ot tak jestem ciekawa :-)

reklama
Do góry