reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

reklama
Ja narazie zdecydowanych ruchów nie czuję jedynie muśnięcia... a synowie proszą by dać im znać jak zacznie kopać chcą poczuć
Szczepek mówi ..a to Łobuziak heeh będzie.

brak ruchów to zmartwienie,ale ich nadmiar tez... ja czasem czuje jak moje malenstwo przewrca sie z boku na bok, kopie niesamowicie, jeden kopniak za drugim, wystawia mi przez brzuch swoje cialko, rosnie mi wtedy twarda kulka... na koniec potrafi w nocy tak mocno uderzac ze nie moge spac... czasem sie boje czy wszystko jest ok, czy to nie jest objaw zlego rozwoju taka nadpobudliwosc :(

Munie od kilku dni mam podobnie:) Najpierw wyczekiwałam jakiś konkretnych ruchów, a teraz Mała się zaczeła normalnie stawiać...wyraxnie czuje jak sie cała się wierci, kiedy kopnie mnie nogą, czy lekko smyrnie reką, bardzo dziwne uczucie...Też mi przez chwile przeszło przez mysl czy jej tam na pewno dobrze i czy przypadkiem zbyt nadpobudliwa nie jest...:p Ale z tego co sie wywiedziałam to dopiero początek wiec trzeba zacząc sie przyzwyczajać:)

Oj niech mnie bije, kopie, wierci i co tylko chce! Już dwa dni jest prawie cały czas aktywne i je czuje :-) Nawet mój mąż jak trzymał rękę na brzuchu to kopało i pytam potem czy coś czuł a on mówił że cały czas czuł:tak: oczekiwałam większego entuzjazmu no ale faceci chyba tak mają , a przynajmniej mój tak ma.

Wolę żeby się wierciło i być spokojna, bo miałam takie dni że cały dzień cisza...to z nerwów i w nocy spać nie mogłam.:-(

moje dziecko wciąż przekręcone, ale ja nie czuję jeszze kopaników, czuję przelewanie, i ogólnie jakiś ruch, ale nie kopniaki,,, a tydzien to przelewanie mam, wiec dlaczego kopów jescze nie dostaję??

Krisowa pewnie u Ciebie, to kwestia dni...ja tez czułam najpierw takie dziwne nie wiadomo co....A jak kopenela to nie było watpliwości:) a teraz najbardziej dziwnie i troche smiesznie jest jak sie cała przekreca wszystko mi sie tak napina, czasem mam wrażenie jakby stanęła na nogach i glową napinała o moj brzuch:p

reklama
Do góry