reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

reklama
Krisowa tak tu masz rację. Na początku czułam jeden dwa kopniaki/ruchy dziennie, czasem był dzień przerwy. Ale później z dnia na dzień było małego czuć coraz częściej. A teraz to już w ogóle prawie non stop go czuję.

hej Mamusie a ja dzis poczulam wkoncu kopniaczki dzidziulki po tym jak sie najadlam ziemiaczkow z sosikiem chrzanowym jak mnie tak dzidzia zaczela kopac to az mi lezki poplynely piekne uczucie buziakiiiiiiii

Ja czytalam ze nasze malenstwa lubia tylko slodkie kazy inny smak przypomina niedobre jak dla dorołego leki wiec moglbyc to bunt w kazdym razie jest to piekne:):):):)moja kruszyna daje znac mamusy tylko wieczorami jak leze i spokojnie ogladam tv wczoraj zaczelam do niej rozmawiac i jak prosilam (No puknij mamusie jeszcze raz to tak robila) szok!!! moze to przypadek a moze i nie ale super to grzeczna dziewczynka juz sie mamusi slucha:)

a ja gadam caly czas do swojego i prosze zeby mnie w koncu kopnal a tu nic.czuje go jak sie rusza ale na te kopnaczki czekam z utesknieniem.

u mnie mały si ę przekręcił i go nie czuję, jedyne to mam stetoskop, przez ktory jedynie słychać odgłosy ruszania bo już umiem odróżnić pracę jelit od uderzania małego o scianki macicy ;)

Moja mała kluseczka już się rusza tak mniej więcej od 17tyg. Teraz to już się ciągle wierci i kręci szczególnie wieczorem w łóżku i nad ranem jak jeszcze leżę.A od jakiegoś czasu nie za mocno ale jednak już mamusie kopie:) Dziś rano jak leżałam w łóżku to tak mnie maleństwo parę razy kopnęło że aż mi brzuch podskakiwał:) nieziemskie uczucie i ten widok ech....

reklama
dziś jak się obudziłam poczułam coś jakby przeszło mi przez brzuch. Ni to bulgotanie, ni to kopnięcie. Może to flaki? :D
Mam jednak nadzieję, że to początek ruchów, które będą się powtarzać :)

Do góry