reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwsze ruchy:)

Wczoraj mój mąż po raz pierwszy poczuł ruchy naszego maluszka przez brzuszek!! Ja to się raczej martwie czy on nie jest zbyt ruchliwy skoro już brzuch mi faluje a ja w 19 tygodniu jestem...

reklama
Ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tygodniu. Nikt mi wtedy nie wierzył że to już... dopiero teraz jak moja lekarz zobaczyłam jak brzuch mi podskakuję uwierzyła...

Z tym spokojem to macie rację! Czasem jak mnie coś boli to wystarczy ze się położę i zjem coś słodkiego. Mały się rusza więc olewam moje boleści :-D

Ja jestem strasznie chudziutka dlatego ruchy tak szybko poczułam.

ja jestem w pierwszej ciąży i u mnie te ruchy są o różnych porach, jednego dnia częściej innego rzadziej, zależy jak się maluch ułoży:) wczoraj na przykład szalał po naleśnikach na kolację:)

lady ja jestem w pierwszej ciąży i mam łożysko na przedniej ścianie co może utrudniać odczuwanie ruchów:angry: gdzieś od ponad tygodnia czuję jednak kopniaczki które występują raczej codziennie w godzinach dopołudniowych i potem dopiero wieczorem, ale wczoraj np nie kopał wcale, chociaż na USG wierciła się jak szalona ale widocznie jeszcze za słabo żebym czuła

Do dziewczyn, które są w pierwszej ciąży. Jak czujecie już ruchy to co jakiś czas się one powtarzają? Macie jakieś przerwy w dniach czy jakoś inaczej?
nie jest to regularne, u mnie czuję w nocy, ranoa czasem w ogóle. często uaktywnia się po jedzeniu, szczególnie słodkeigo, dziś szaleje do godziny i nie mam spokoju ale zz każdym dniem jest to bardziej odczuwalne

reklama
Lady ja czuję często, ale nie jakoś o stałych porach. Kręci się jedynie zawsze po moim jedzeniu a tak to zleży... czasem więcej czasem mniej. Jakieś dwa tygodnie temu potrafił robić sobie nawet jednodniowe przerwy, ale teraz to tylko zaledwie kilku godzinne.

Do góry