reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze ruchy:)

moje kolezanki mowily mi ze pierwsze kopniaki czuly w 23 tyg.a ginka na ostatniej wizycie tez mnie uprzedzala ze sa kobiety ktore w 20 tyg. zadnych ruchow dziecka nie czuja i ze jak u mnie tak bedzie to zebym sie nie martwila.

reklama
Wczoraj wieczorem zjadłam troszkę ananasa, po kilku minutach dzidzia się chyba ożywiła, bo przez stetoskop bardzo było słychać pluski :-D zawsze po lewej stronie słyszę.

Co do Szwecji też mam tam rodzinkę w Sjobo :-)

Ja jestem ze Stenungsund to spory kawałek od Sjöbo. Ale milo słyszec. Ja też słyszałam że jak chodzimy to dzidzie kołyszemya ona spi. A jak odpoczywamy czy lezymy to jest bardziej aktywna. Ja juz nie mogę sie doczekac kolejnych etapów :)

A moje sloneczko nie dawalo od paru dni nic znac ale dzisiaj po kolacji leze ogladam taniec z gwiazdami a tu pyk pyk leciutki kopniaczek chwilka przerwy i znowu pyk pyk :):):)ale fajnie a juz sie martwilam juz sie nie moge doczekac takich prawdziwych kopniakow jeszcze z miesiac i pewnie da mamusi popalic:)

Ja od dwóch dni jakoś nic nie czuję, może 'coś' tak ale uważam to za gazy. Świruję już... będę cały dzień leżeć żeby coś poczuć.. Teraz zastanawiam się nad tym detektorem tętna z allegro.

Każdy lekarz inna opinia. Ja tam wierzę i się słucham zwykłym stetoskopem. Lekarz mi powiedział, że można w 20 tyg. już usłyszeć serduszko słuchając przez niego. Nawet jak się ucho przystawi to słychać. Więc ja się nie martwię !!!

reklama
Każdy lekarz inna opinia. Ja tam wierzę i się słucham zwykłym stetoskopem. Lekarz mi powiedział, że można w 20 tyg. już usłyszeć serduszko słuchając przez niego. Nawet jak się ucho przystawi to słychać. Więc ja się nie martwię !!!

Wiesz co, ja uważam że nawet jeśli to nie jest to co chcemy usłyszeć a słyszymy coś podobnego to jest to uspokajające dla przyszłej mamy. Pewnie jakbym miałam w domu stetoskop i bym coś usłyszała to byłabym spokojniejsza (chociaż tak w 'głowie' lżej).

Do góry