reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

a ja juz sama nie wiem. ciekawi mnie ile może ważyć ta moja "kruszyna". Laura, mimo tego ze ważyła ponad 4 kilosy nie waliła mnie z taka siłą jak to "maleństwo". czasem czuje sie skopana:-):tak:

reklama
A moja mała to jakaś mało aktywna. Owszem, czuję ją pare razy dziennie, ale niezbyt mocno, czasem się przeciągnie, czasem kopnie, ale nie za mocno.
No chyba, że mi się przebiegnie po pęcherzu.... BRRRRR!!!

Justyneczko tak ksiazkowo to na poczatku 32 tygodnia powinna wazyc 1900g:-Dduzo juz:tak:jesli wczesniej wazyla Ci ksiazkowo to to teraz tak wychodzi....moj dopiero ok 1200g...

kochana, w pierwszej to wszystkie wymiary i wagi były o 2 tygodnie do przodu z takim klopsem a teraz to juz nie wiem. i dzisiaj trzymałam noge mojej dzidzi bo tak w bok konkretnie wysunęła:-):-)

U mnie wczoraj młody był nadzwyczaj spokojny, aż się martwiłam, ale dzisiaj od rana pokoncertował i już mamusia się uśmiecha. Jak byłam dziś u lekarza z tymi nieszczęsnymi żebrami to wręcz chciał doktora skopać:tak: On chyba nie lubi lekarzy tak samo jak mamusia;-)

A mój syneczek kopie bardzo mocno aż czasem się wystraszę a czsem nawet lekko zaboli.:-D
A waży już 1520 g na ostatniej wizycie lekarz mierzył ale nie wim jak jest długi

A moja mała to jakaś mało aktywna. Owszem, czuję ją pare razy dziennie, ale niezbyt mocno, czasem się przeciągnie, czasem kopnie, ale nie za mocno.
No chyba, że mi się przebiegnie po pęcherzu.... BRRRRR!!!

Mam podobnie, mały w dzień jest raczej mało aktywny a jak zawali to po pęcherzu, za to w nocy to adhd :szok: matce spać nie daje

reklama
Moja niunia jest aktywna jak wstaje i jak klade sie spac,a tak w ciagu dnia to sporadycznie.Ja sie troszke martwie jaka bedzie miala wage.Ja brzucha zaduzego nie mam,na usg przesuneli mi termin,czyli moze byc mniejsza,a tak pozatym to ja urodzilam sie niecale 2kg:szok:.Chcialabym,zeby ponad 3kg bylo.Tutaj juz nie robia usg to sie nie dowiem ile wazy:-(

Do góry