reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

To slodkie...pierwsze ruchy-kazda z nas odczuwa to w inny sposób...Ja niedawno poczułam kopniaki. Pierwszy raz myślałam,ze mi sie zdawało...ale powtórzyło sie po tym jeszcze kilka razy:-) w tym samym miejscu. Mąż przystawił ucho do brzusia :tak: a potem rozmawiał z Maluszkiem:-D

reklama
Ja czułam cos silnego po obiedzie ale nie powiem na sto procent ze to nie jelita, wlaśnie teraz miałam puk

Nio mnie gila dzis caly dzien ale czasem wiem ze to jelita bo jakos dzis troche pierdze ale czasem sie rusza a ja nie pierdze :-) No i te 2 pukniecia :-)
Wiem dziewczynki ze tzreba czekac i czekam ja wiem ze kopniaczki mocniejsze pojawia sie za jakies 2,3 tygodnie wiec grzecznie czekam :-)

A mój Maluch od rana tańczy bo co chwila Go czuje, strasznie to milutkie:tak: Siedze w pracy, nudze się jak mops, głowa mi pęka a Dzidzia poprawia mi humorek:happy:

Kasiek i tu jest u nas podobnie. Jak tylko zjem coś to zaraz Maleństwo mi w brzusiu tańcuje;-)

Moja dzidzia też mnie dziś mocno kopie i może stad te bóle brzucha:-( bo i siusiu latam jak szalona więc pewnie jakiś ucisk mam na pęcherz.Nawet dziś pirwszy raz mój M poczuł jak maluda kopie i zobaczył jak brzuszek wypycha!!!mówie wam jaki byl szczesliwy!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Te falowania na brzuszku muszą być cudowne.
Mn ie się ostatnio śniło jak leżałam sobie i czułam takie właśnie ruchy dzidziusia. To był taki realny sen.
W rzeczywistości jeszcze ze 2 tygodnie i też tak będzie.

reklama
No to i ja juz moge sie pochwalić od 3 dni mam kopniaczki typowe. Wczoraj jak juz sie położyłam (była 2 w nocy:baffled:) Smerfik najpierw sobie wierzgał a potem odpowiadał na zabawe mamusi. Ja niciskałam lekko a on kopał:-p
Normalnie aż miałam łezki w oczach że wkońcu sie doczekałam:-p

Do góry