reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Dorotka Ty się tym nie przejmuj...każdy ciaże przechodzi inaczej. Zobaczysz , że za 2-3 tyg i Ty będziesz coś czuła:tak:Jutro gin więc mi powie czy to to juz to:)

reklama
Ja juz od 2tygodni pozczulam babelki:)no,ale od tygodnia moj brzuch po lewej stronie czesto jest wiekszy,czase mnie to martwi,ale to chyba normalne!?

Ja też nie mogę się już doczekać. Czasami jak się położę czuję tam jakiś wzmożony ruch, ale sama nie wiem czy to mój brzuch pracuje, czy to się dzidzia bawi.
Chyba się za dużo amerykańskich fimów naoglądałam, gdzie kobitka w pewnym momencie czuje powalające ją na siedzenie "łup" z pięty ;)
I czasami brzuch jest jakby asymetryczny trochę - trwardszy po jednej stronie.
Więc to chyba to???

No nie wiem jak to jest,ale dzisiaj rano miałam gulke pod pępkiem taką ,że aż było widac asymetrię przez skórę.Położyłam ma nia rękę i po chwili mały kop. I tak kilka razy.Zobaczymy czy się powtórzy.:sorry2:

A u mnie dzisiaj w brzuszku cisza albo nie zauważyłam...zabaczę wieczorkiem, jak sie położę spać.

Ja od 3 dni czuję takie bulgotanie w brzuszku,jakby mi tam coś chodziło- zwłaszcza jak leżę:happy:Tylko się tak zastanawiam czy to nie za wcześnie, bo mówią że kobiety pierworódki i takie "przy kości" czują ruchy później:baffled:
Kaka82 a to lekarz może określić czy się już czuje ruchy dziecka jakoś dotykając brzucha?

Antuanet24 - w sumie to ja tego nie wiem ale moze zobaczy na ile Skarbek jest duzy i silny...

Wczoraj cisza:crazy: a moze to jednak nie to...przez kila dni by mi tak w jelitach łaziło??

reklama
a ja czuje od tygodnia,a 3 dni temu moj maz i jego siostra poczuli sami przez skore. Moje dziecko chyba jakies silne bedzie:)
A sluchaj cie ksiazkowo niby w 20tc sie powinno czuc ale mnie juz lekarz zapytał w 17 czy cos zaczynam czuc.Jest to bardzo rozne osobniczo:)

Do góry