reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy okruszka :D

Gratuluję dziewczyny!! :) ja zawsze się szeroko uśmiecham jak zaczyna kopać, np. gdy siedzę przy komputerze, zaczynam coś czuć, więc szybko się kładę i jak malutki szaleje, to do niego mówię :))

reklama
Moja córka przed chwila jak sie rozepchnela to aż mnie zabolalo:/ wielka górka na brzuchu sie zrobiła i juz myślałam ze skurcz mnie złapał a tu patrzę i Antosia Giewont na moim brzuchu chce zrobić... Dotknelam ręka więc sie wycofała i mnie kopnela...po tatusiu...

Natalii ty to masz wesoło z tą Antosią :-). Mój się rozpycha zawsze po prawej ale górka się nie robi. Tylko czuje taki lekki ból.

deli no lobuz z niej jest:) ona bardziej na górze więc dlatego moze takie rzeczy robić a Marysia bardziej na dole więc nie kombinuje za dużo;) a Twój mały jeszcze Ci nie raz znieksztalci brzuch;P

Natt na to raczej nie liczę, bo u mnie łożysko z przodu i nawet jak Oliwia mi łobuzowała to też tylko górki i pagórki były.

Ja od jakiegoś tygodnia czuję ruchy :) Na leżąco tylko i najlepiej jak położę sobie rękę, wtedy jakoś wewnątrz lepiej to odczuwam. Wydawało mi się, że na ręce jeszcze nie czuć, że tylko ja wewnątrz takie stukanie czuję. Jednak właśnie przed momentem mój mąż jak położył rękę to czuł :) :)

Ja też już czuję od ok. dwóch tygodni ruchy. Czasami jak usiądę odpocząć, to zaczynają się balety nie z tej ziemi. Kilka dni temu mąż uparł się, że też chce poczuć dzidziusia. Przystawiłam jego ucho w miejsce gdzie się małe wierciło i czekał, czekał. w pewnym momencie jak nie walnęło go w ucho. Aż podskoczył :) Ubawiliśmy się do łez :-D

Ja już nie mogę się doczekać ruchów dzidziusia. Czuję czasem takie przelewanie albo pękanie bąbelków, ale jeszcze nie regularnie..
Chciałabym już mieć pewność, że wszystko jest ok i czuć te ruchy codziennie..

reklama
Moje Małe czasem tak kopie, że widać po prostu gołym okiem, jak punkcik na brzuchu "skacze". :) Ostatnio wzięło się za kopanie prawej strony i chyba przez to głównie boli prawy bok. Dzidzia dzisiaj przeniosła się nieco wgłąb, więc bok "odpoczywa", bo wcześniej tak świdrowało bólem, że przeszło na plecy. Być może miałam wówczas przygnieciony i kopany nerw.

Do góry