reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy okruszka :D

No rzeczywiście to przypomina mi pękanie bańki, która kończy się leciutkim "plum/bum". :D To chyba właśnie to! Przed chwilą coś takiego wyczułam znowu. U mnie to jeszcze nieregularne...

reklama
Ja też teraz wieczorem znów to poczułam, ale pewnie teraz ze 3 dni znów spokój będzie. Mój harcuje po 22:szok:

Mój synuś zrobił sobie wczoraj wieczorem dyskotekę, zastanawiam się tylko skąd miał muzykę?
Uśmiechałam się jak głupia do sera. Dosłownie jakbym to czuła pierwszy raz :-) ależ ja go kocham.

Ja też już czuję wyraźne ruchy, trudno mi to opisać, ruch a za chwilę po nim malutkie kopnięcie, które na razie łaskocze. Najbardziej jak leże, daję ręce do góry np. za głowę to mały szaleje, a jak kładę rękę na brzuchu, to uspokaja się. Jest ruchliwy, wczoraj miałam usg w 3D i lekarka powiedziała że kamera nie nadąża za nim by jakieś ujęcie zrobić :) Mnie to bardzo cieszy, na razie to jest przyjemne bo ma malutkie rączki i stópki, zobaczymy jak mu urosną, pewnie może troszkę boleć, ale dla mojego skarba wszystko ...

Antiope jestes dopiero w 16 tygodniu i to Twoja pierwsza ciąza- uwierz mi ze te ruchy sa tak bardzo deliktane - ze w zasadzie nie mozna ich nazac ruchami a specyficznym uczuciem- baaaaaaaaaardzo łatwo przeoczyc- ale spokojnie góra miesiac i juz nie ebdzie wątpliwosci:)

Spokojnie Antiope. W pierwszej ciazy czulam ruchy naprawde pozno, bo ok 21 tygodnia. A pozniej jak zaczal kopac to niekiedy mialam juz dosyc. Najgorzej jak trafial w pecherz lub okolice;-)

Dzięki dziewczynki. Ja to wszystko niby wiem, bo nawet ginka mi ostatnio powiedziała, że na ruchy muszę jeszcze minimum 2 tygodnie poczekać. Tylko ja już nie mogę się doczekać i stąd to biadolenie. Wczoraj próbowałam znowu podsłuchać małego detektorem, ale się nie udało usłyszeć serduszka. Wydaje mi się jednak, że słyszałam takie jakby przelewanie się i myślę, że to Bazylek mógł wariować, czego jeszcze nie mogę poczuć. Ale spoko, będę cierpliwa, obiecuję. :-)

Antiope dokładnie, musisz poczekać. Ja czuję dopiero od kilku dni i też czekałam z niecierpliwością. A zobaczysz, jak już zacznie się ruszać będziesz pewna że to dzidziuś, bo z niczym tych ruchów nie da się pomylić :))

reklama
Ja też nie czuję jeszcze.. ale bez stresu :)) Jeszcze będę narzekać, że mógłby się Giganik uspokoić, albo przynajmniej nie po żebrach ;p

Do góry