reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy okruszka :D

moje male do flegmatyczek nie należą ale najczęściej czuje rano albo wieczorkiem;) no i bardziej czuje Antosie bo jest większa i ma nogi do góry przy pepku;) Marysie czuje mniej bo nogi ma znowu na dole a głowę przy pepku ale jak leze na plecach to czasem brzuch mi sie odksztalci i mam dwie górki jedna z jednej strony druga z drugiej, a jak przyloze rękę to wracają na swoje miejsce ;)

reklama
Wczoraj wieczorem jak położyłam się do łóżka to moja mała zaczęła szaleć jak nigdy dotąd, więc szybko zawołałam męża, żeby też to poczuł. Przyłożył rękę i ze zdziwieniem stwierdził: " Te fale to TO?" Śmiać mi się z niego chciało bo podsumował to : "O rany, ale to musi być dziwne uczucie od środka"

ja też już czuję ruchy naszego synka :) najczęściej wieczorem kiedy leżę, tak jak by pukał mi w brzuch :) mojemu mężowi się nie udało poczuć ale to tylko pewnie kwestia czasu :)

Wiecie co Dziewczyny? :D Sensacja, dzisiaj wieczorem wyczułam czkawkę mojego Małego. :-) Nawet widziałam wyraźnie (!) jak "skakał" lekko brzuch w jednym punkcie z prawej strony, na pewno nie był to puls, bo widziałam jego ruchy obok pępka. No i już wyczuwam dokładne ruchy. :D Pewnie dlatego, że jestem straszną chudziną i dzidzia blisko jest usytuowana brzucha. :) Moja ciąża wg USG może być kilka dodatkowych dni starsza od daty suwaczkowej, więc by się zgadzało - gdzieś tak po 18. tygodniu już można wyczuć czkawkę. :D Heheh, ale mam radochę.

Dziś poczułam już kopniaczki
shocked.gif
nawet po ręką były wyczuwalne. Popłakałam się. Co to za wspaniałe uczucie i faktycznie już się nie da pomylić tego.
biggrin.gif
Wcześniej miałam tylko puknięcia.

Do dnia wczorajszego mój mężulek czuł jak to mówił bączki czytaj. delikatne kopniaki małego, a wczoraj dostał kopniaka z obrotu, mały chyba stwierdził, ze porównywanie jego kopniaczków do bąków trwa za długo :p i tatusiowi się oberwało :-).

Chyba sie rozkrecaja nasz Grochy- u mnie dzis masakra- GROCH tak szaleje ze mam wrazenie ze ktos puszcza mi w brzuchu notpryczne bąki!!

Haha nasze dzieciaczki zaczynaja nam dawać niezle w kość ;) u mnie zazwyczaj rano i wieczorem ale czasem w południe tez kopniaki dostaje :) ale głownie od jednej księżniczki bo druga ma nogi na dole to naprawdę bardzo zadko ja poczuje...

reklama
Gratuluję pierwszych ruchów!!!! :)

moja mała wczoraj w nocy szalała (uwielbia porę 24:00, oraz 1:00 w nocy-czyli jak idę spać)- i M. pierwszy raz poczuł pod ręką 'dotknięcie'-wystraszył się:-p:-D i szybko zabrał rękę- głupolek.
W każdym razie w ciągu dnia raczej baaardzo rzadko cokolwiek poczuję.
Podobno maluchy najchętniej się ruszają jak się zje coś słodkiego i się człowiek położy..

Do góry