reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy okruszka :D

Joanna ale wypas :) Mój synek rusza się o stałych porach, w nocy nie mam problemu na szczęście :)
Szkoda tylko że mąż ani razu nie poczuł kopania, chociaż wg mnie Tomek kopie na tyle mocno, że przez brzuch powinno to być wyczuwalne...

reklama
Carla, na pewno w końcu poczuje :) te maluchy to niezłe cwaniaki, jak mama przykładała rękę do brzucha, to wnusio siedział cicho jak trusia, a moja dłoń się pojawiła i zaraz kopał. :D Moje małe najmocniej kopie przed moim zaśnięciem, teraz to w miarę mogę już rozpoznać jego cykl dnia. Jest coraz bardziej regularny. Często po jedzeniu się wierci i kopie albo podczas relaksu. :)

Kurcze a ja mam wrażenie, że mój coraz spokojniejszy. Zawsze rano czułam wiercenie się, a dziś tylko takie pyknięcia, jakby bąbelki, wczoraj wieczorem w ogóle się ruchów nie doczekałam. Wczoraj w ciągu dnia też dość mało ruchliwy i ruszał się tylko jak jechałam nagrzanym samochodem, chyba doskwierał mu upał.

Moja mała ulokowała się na pęcherzu ;/ Wczoraj w nocy nie mogłam spać, bolał mnie brzuch a mała cały czas łaskotała i dotykała mi pęcherz- dobrze, że był pusty ;p

Joanna też muszę filmik nakręcić - fajna pamiątka dla dziecka :)

Dziewczyny moja też nie jest taka strasznie ruchliwa, lubi sobie długo pospać :) Jak się budzę ok 9 to w ogóle się nie rusza ;) Nie było tez takiej sytuacji abym się przez kopniaka obudziła :)

Kamcia ja zawsze jak idę spać to spędzam na kibelku z 15min. Czuję że chce mi się siku, ale nie mogę zrobić... Dopiero po tak długim czasie uronię kilka kropelek i mogę wskakiwać do łóżka :)

u mnie w sumie podobnie jak u bosmanki- mlody sie rusza- zazwyczaj mniej wiecje pi razy drzwi o tych smaych porach- nad ranem po zjedzeniu potem sobie spi..potem zas kolo poludnia pofika chwile zas spi potem ok 16-18 sie obudzi pofika no i jakosko ok 22-23..a wnocy to nie wiem bo nigdy nie zbudzilo mnie jego fikanie....
narazie mojemu mezowi nie udalo sie ani zobczac ani poczuc ruchow ;/ bez sensu ;/

moja fika z rana i wieczorem najwiecej... ale mniej więcej czesto daje znac o sobie :) jak chodze to spi a jak stane lub usiade to zaraz czuje jakiegoś boksa :p

reklama
Do góry