reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy okruszka :D

Gratuluje dziewczynom które wreszcie się doczekały :) Wzruszające uczucie, ja mam wrażenie że moja malutka prawie nie odpoczywa, ciąglę czuję ruchy. Podobno na ich podstawie można już zauważyć rytm dnia dzieciaczka. U mnie w takim razie szaleństwo do późnych godzin nocnych...

reklama
U większości z nas dzieciaczki rozkręciły się na maxa...:)
Moja Panna prawie wcale nie śpi...taka z niej Słodka Szajbuska, że ruszą się od 19...do...uwaga do 9 rano:D Co się przebudzę to fika, jak przewracam się na bok to bombarduje...w ciągu dnia potrafi mieć tylko godzinę przerwy...Mimo, że to druga ciąża to uczucie nowe, bo mój synek to tylko rano i wieczorem się ruszał....a teraz widzę, że temperamentna kobietka rośnie. Jak kopie w okolicach pępka to brzuch mi podskakuje i takie fajne wybrzuszenia się robią...ale czasami jak zasunie to ja podskakuje:) Łożysko na przedniej ścianie jak widać na moim przykładzie wcale nie przeszkadza:D

Jak kopie w okolicach pępka to brzuch mi podskakuje i takie fajne wybrzuszenia się robią...ale czasami jak zasunie to ja podskakuje:)

U mnie tak samo, zawsze bardzo mnie to śmieszy jak brzuch mi skacze. I zgadzam się, z opinią że dziewczynki są bardziej rozbrykane. Moja mała też mało sypia, i czasem ruchy są mega silne. Ja się bardzo cieszę, będzie silna dziewczynka :-)

Takhisis u mnie też łożysko na przedniej ścianie, a ruchy czułam stosunkowo wcześnie, bo koło 18 tygodnia.
Mój mały czasami fika w ciągu dnia, ale najczęściej i rano i wieczorem. Zwłaszcza rano, koło 6 jak D zbiera się do pracy.
A dziś po raz pierwszy poczułam, że miał czkawkę. Tak myślę, że to było to, bo to były takie regularne jakby impulsy w jednym miejscu, nie wiem jak to nazwać.

No i ze dwa razy widziałam delikatne ruchy brzucha, a dziś jak położyłam rękę na brzuchu, to mi aż podskoczyła. Mały ewidentnie coraz silniejszy.

Paulinek kilka dni temu mój sobie zrobił trampolinę z mojego pęcherza i to było straszne, bo nie chce mi się siusiu, a tu nagle taka fala i muszę pędzić na złamanie karku do toalety.

oska, koreczek u mnie to samo. D mi nie wierzy, że małego czuć przy położeniu ręki na brzuchu, bo jak go tylko zawołam to złośliwe dziecię przestaje.

wracam wczoraj od fryzjera
siedze z kolezanka w busie
torebke mam na brzuchu i nagle fru torba leci
moje dzieci jakiego kopa zasadzilo!
wszyscy widzacy smiali sie z tego
:)

Pamiętacie pierwszy filmik, który tutaj umieściłam? :) Kopniaczki ledwo były dostrzegalne. Dzisiaj udało mi się sfilmować mocniejsze ruchy synka. :) Uwielbia mnie kopać w prawy bok.

[video=youtube;BZDqZosYgLY]http://www.youtube.com/watch?v=BZDqZosYgLY&feature=youtu.be[/video]

reklama
Do góry