reklama
Pamiętam, że pierwsze ruchy dostrzegłam jakoś chyba przy 18. tygodniu i była to czkawka syneczka - nie dało się tego nie zauważyć. Czuć zaczęłam jakoś od 17. tc, co mnie dziwi, że tak wcześnie, bo to pierwsza ciąża, ale jeszcze nie widać było na wierzchu. Teraz dzidziuś głównie rozrabia rano i wieczorkiem. A ten filmik właśnie był już wieczorną porą nagrany aparatem fotograficznym i niestety obraz niestabilny.
Antiope
Fanka BB :)
Czy Wasze maluszki też mają konkretne pory o których dają o sobie znać? Mój się odzywa wcześnie rano (koło 5-6, a dziś nawet o 3 jak się przebudziłam i wieczór między 20 a 22, nigdy w ciągu dnia. Ale te ruchy są wciąż bardzo słabe, tylko raz było takie kotłowanie, a tak, to pojedyncze puknięcia i tyle, że aż sama czasami wątpię i się zastanawiam, czy to nie moja imaginacja.
joanna153 faktycznie trzeba się mocno wpatrzeć, żeby zauważyć te ruchy na filmiku, ale ja to nawet jeszcze nie marzę o widocznych na zewnątrz ruchach.
joanna153 faktycznie trzeba się mocno wpatrzeć, żeby zauważyć te ruchy na filmiku, ale ja to nawet jeszcze nie marzę o widocznych na zewnątrz ruchach.
Antiope, u mnie nieco podobnie, ale pewnie siła i ilość kopnięć przybywają z rozwojem dzidziusia i jego ogólnym temperamentem, bo u każdej to sprawa indywidualna. U mnie najmocniejsze kopniaczki są rano i wieczorem, za dnia pojawiają się, ale są w różnej częstotliwości i sile, raczej słabsze i pojedyncze. Bywa też, że dzidziuś praktycznie za dnia jeszcze mało dokazuje (np. wczoraj za dnia mało co czułam), a zbiera mu się na zabawę wieczorem.
P
_pietrucha_
Gość
Uwaga uwaga
Wczoraj ok godz 23:15 podczas sprawdzania serduszka dopplerkiem Mój syn kopnął dwa razy z takim impetem, że jestem już pewna, że to jest TO)) Łzy szczęścia i zabawa - ja pukam a Staś oddaje strzałem ) Później miałam wrażenie, że jest mini disco w brzuchu Czułam go nisko dużo poniżej pępka. MAGIA!
5.06.2013 21 tydz 1 dzień godzina 23:15 Pierwszy bum w mamusię
Wczoraj ok godz 23:15 podczas sprawdzania serduszka dopplerkiem Mój syn kopnął dwa razy z takim impetem, że jestem już pewna, że to jest TO)) Łzy szczęścia i zabawa - ja pukam a Staś oddaje strzałem ) Później miałam wrażenie, że jest mini disco w brzuchu Czułam go nisko dużo poniżej pępka. MAGIA!
5.06.2013 21 tydz 1 dzień godzina 23:15 Pierwszy bum w mamusię
reklama
die_perle
Fanka BB :)
pietrucha gratulacje!!!! to wlansie to nisko pod pepkiem ....no to sie zacznie teraz leopold tez mnie nawala. zwlaszcza jak usiade i sie opre o kolana- gniote go wtdy chyba a on sie buntuje jak szalony- kopa kopa z pol obrotu z dyni w macice- i juz musze sie wyprostowac - ale czasem go tak lubie powkurzac bo on wtedy bardzo walecznie reaguje a jego imie znaczy najdzielniejszy z ludu- wiec niech cwiczy wojownik
Podziel się: