reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

Moniqa - nie stresuj mnie, dobra!!! :laugh: hihi..też przestałam wsłuchiwać sie w maluszka, bo jeszcze jak czytam że październikówki już czują maluszka, to się stresuje. Zobaczysz, samo przyjdzie..i poczujemy w najmniej spodziewanym momencie naszego szkrabka

reklama
Kochane a może Wy to już czujecie ale nie wiecie że to jest właśnie to ????

W pierwszej ciąży przez tydzień wydawało mi sie że mam jakieś dziwne wzdęcia a potem okazało się że to mała mnie szturchała...

Nie martwcie sie !!!!
Tolerancja to 16-20 tydzień jeśli do tego czasu nie będziecie nic czuły zaczniemy sie razem martwic, a teraz spokojnie czekajcie :D :D :D :D :D

MoniQa,Kaisa-nie jestescie same ja rowniez nic nie czuje.
Dajmy sobie na wstrzymanie, jeszcze sie doczekamy. Ja na razie staram sie duzo glaskac po brzuszku-moze malenstwo mi na to odpowie kopniaczkiem ::)
Agnieszka ma tesik racje, mozliwe ze nie rozpoznajemy jeszcze ruchow malenstw, ale napewno sie niedlugo ich doczekamy.

Oj dziewczyny!
Agnieszka18 ma rację! Czekajcie cierpliwie. Ja poczułam ruchy Olka w 18tc a znam dziewzcyny, które czuły dopier w 20tc. A potem to jeszcze będziecie miały dość. Olek krótko przed porodem lubił w okolicach pępka wystawiać jakąś cześć ciała i do tej pory nie wiem jaką. Jak tak na niego patrze to się zastanawiam co to mogło być. A teraz też kopie mnie po brzuchu tylko z tej drugiej strony, szczególnie przy przewijaniu i jeszcze lubi osikać. ;) Wy też się doczekacie.
To już naprawdę niedługo... Spójrzcie na Wasze suwaczki - już wkrótce połowa!
Pozdrawiamy! Ola i Olek! ;D

No to ja chyba poczekam sobie do tego 20 tyg. :) ... i moze rzeczywiscie juz czuje ruchy, tyle ze jestem tak nieczula ... :D .. dzieki dziewczeta :-*

Spokojnie dziewczyny,jeszcze troszke i bedzieicie czuc.... a potem,bedzieicie dostawac kuksance w zebra...;)

Ja juz moje dziecko poczulam na 100%.Data to 01.05.2006..juz zanotowalam gdzie trzeba :) Lubi mnie kopac przy pepku albo po boczkach :)Tak wiec,Moniqa nie bedzie to tego samego dnia co z Zuzia...

Informuję (z radością),że dziś w nocy o godz.2:45 doostałam niezłego KOPNIAKA (a potem był jakby bąk, hihi,duży pęcherz powietrza)I było to na tyle silne..że aż się obudziłam i miałam zamiar wrzasnąć AUAAAAAAAA

reklama
Dziweczynki kochane, nie martwcie się nic. Patrzę tak sobie na wasze suwaczki i czytam jak się zamartwiacie, ze jeszcze ruchów nie czujecie... ja swoje maleństwo poczułam pierwszy raz pod koniec 17 tygodnia, a to i tak lekarz powiedział, żw wcześnie. A wy się w 16 zamartwiacie, że jeszcze nic. Wszystko na pewno (!!!) jest w porządku, po prostu dajv=cie swoim dziecinom jescze trochę czasu...

Do góry