reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

Informuje...że ja też jeszcze nic nie czuję. A codziennie przed zaśnięciem mocno wsłuchuje się w swój brzuszek..I nic

reklama
Myslalam ze juz sama zostalam ... niom dziewczeta ale juz niebawem napewno tez poczujemy ruchy, a przynajmniej bąbelki ;)

Ogolnie czytalam ze najlepiej jest sprawdzac na lewym boku czy dzidzia sie rusza ... oczywiscie codziennie tak jak i Ty Kasiu ... leze i leze i macam sie i macam ;D ... ale jeszcze nic :(

A ja sie cieszę a za razem martwię ::) cieszę się bo na wizycie 11.05 będę miała USG!!! Na moją prośbę, a to dlatego, że bardzo się martwię o moje Maleństwo :( Nie czuję juz jakiś czas praktycznie w ogóle ruchów!!! :( Wiem że dzidziunia żyje bo mam ten aparacik do serduszka i serdusio ślicznie równo bije i chyba nawet w aparacie słychać ruchy ale ich nie czuję... No i kolejna sprawa to w ogóle ale to ani pół kilo nie przybieram na wadze no i martwię się czy wzrost się Maleństwa np. nie zatrzymał... Eh no w ogóle scenariusze mam już czarne oczywiście! ::)

Ines nie ma co panikowac, kazda kobieta inaczej przybiera na wadze i moze to nastepowac bardzo powoli lub bardzo szybko....A ze nie czujesz malenstwa-sama dobrze wiesz ze jeszcze jest czas aby malenstwo zaczelo dokazywac w brzusiu.
Nie denerwuj sie i odpoczywaj duzo. Wszystko bedzie dobrze.

Paulinko mam nadzieję że moj strach jest nieuzasadniony ;) Martwię się bo ja już czułam ruchy maluszka a od jakiegoś czasu prawie nic.. A powinny przeciez być co raz silniejsze... No a poza tym to mój drugi dzidziuś. Pierwszego w tym okresie już niezłe kopniaki czułam a podobno drugie dzidzi wcześniej się czuje. Stąd moje obawy... Oby okazało się że niuzasadnione :)

Ja równiez uważam że Ines nie powinnaś sie martwić, ja ruchy - owszem czuję ale nie codziennie i nie cały czas, jak siądę sobie spokojnie, a jeszcze lepiej położę sie na plecach i poczekam chwilkę to czuję, a tak w ruchu i w czasie domowych zajęć lub w pracy to nic nie czuję.

Wcale sie nie martwię i tego samego Ci życze nie martw sie bo to nic dobrego dzidzi nie przynosi.

Ines!Wszystko jest dobrze,napewno. Ja wiem, ze kobiety to sa takie,ze odrazu czarne mysli je nachodza. Moze poprostu maluszek zbiera sily i jak da Ci kopniaka, to zapamietasz go i juz???

Ines gluptasie, napewno wszystko jest w porzadku :) ... dzidzia bryka, ale delikatnie, tak zeby narazie mamie nie dokuczac ;) ... ja to jeszcze w ogole nie czuje ruchow .. tez mi dziwne glupie mysli do glowy przychodza, ale grzecznie czekam do wtorku ... wtedy wszystko sie wyjasni :)

wczoraj przyszlam do domku po pracy i na chwilkę położyłam się na pleckach ...
Maluch urządził mi po kilku dniach ciszy taki taniec że nawet mąż go poczuł - rewelka

Na pewno Wam też sie to przydarzy !!!! Warto czekać ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
A ja sie chyba nie bede wsluchiwac :( ... bo sie tylko stresuje ... poczekam napewno jeszcze dlugo na ruchy dzidzi :( .. albo ...

Do góry