reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy naszych Maleństw :)

Mam pytanie do tych mamusiek które już czują ruchy. Ja dzisiaj poczulam pod prawą piersią tak wysoko koło zołądka takie jakby migonanie albo jakby coś sie w jelitach bulgotało(tylko że tam chyba nie mam jelit) Nie wiem czy to nasz bąbelak kopał ;D czy to coś innego moze. Nigdy chyba nic takiego nie czułam. Aha - poczułam to jakieś 10 minut po obiadku. Powiedzcie czy tak wyglądają ruchy dzidziusia i czy tak wysoko to mógł byc nasz maluszek ??

reklama
Mala_Mi ja z tego co czytalam to juz powinnas czuc ruchy dziecka, i jesli tylko potrafisz e dostrzec to wiedz ze to sa one....tak bylo w artykule, aha na poczatku sa malutkie i bardzo rzadko a z czasem nabieraja czestotliwosci i sily :)

Mala_Mi-gratuluje :laugh:

a nasz mały szkrab zaczyna juz swoje brykanie co juz jest przeze mnie odczuwane,w pierwszej ciazy byl 17 tydzien,az mnie to zdziwilo ze tak szybko ;D

Mała Mi, M@l@ ogromniaste gratulacje :) .. ja jeszcze nic nie czuje, ale za to moj maz przez caly czas ;D ;D ;D

M@l@ a ja caly czas patrzylam ze ty jestes juz w 6 miesiacu ciazy a teraz dojrzalam ze to juz jedno malenstwo masz, ale lipe bym palnela ;D

Ja nic nie czuje ale czekam i czekam az sie doczekam -mam nadzieje.

A ja się wam chcialam dziewczyny pochwalić, ze od środy już czuje kopanie mojego maleństwa :D Ito tak mocno i wyraźnie, że naprawdę nie mam żadnych wątpliwości. Wystarczy, że się na chwilę położę, uspokoje i maluch już zaczyna brykać. Aż mi cały brzuch chodzi. Cudowne uczucie!!! :) W końcu przestałam się ciągle zastanawiać i martwić czy z dzieciątkiem wszystko w porządku. Teraz sama czuje, że tak!

Słonko - gratuluje. Ja jeszcze kopnialów nie czuje, tylko takie bulgotanie i przelewanie się jak mój maluch się porusza, ale to zawsze coś.
Teraz to sie zacznie. Co chwile pewnie któras z mam październikowych będzie się tu nam chwalic, że już poczuła :-)

reklama
No mam nadzieje ze sie zacznie ... bo jak narazie to u mnie nic :( ... czasami mam wrazenie ze cos jest nie tak :( .. eHh .. glupoty gadam wiem ... buziaki :-*

Do góry