Mam pytanie do tych mamusiek które już czują ruchy. Ja dzisiaj poczulam pod prawą piersią tak wysoko koło zołądka takie jakby migonanie albo jakby coś sie w jelitach bulgotało(tylko że tam chyba nie mam jelit) Nie wiem czy to nasz bąbelak kopał ;D czy to coś innego moze. Nigdy chyba nic takiego nie czułam. Aha - poczułam to jakieś 10 minut po obiadku. Powiedzcie czy tak wyglądają ruchy dzidziusia i czy tak wysoko to mógł byc nasz maluszek ??
reklama
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Mala_Mi ja z tego co czytalam to juz powinnas czuc ruchy dziecka, i jesli tylko potrafisz e dostrzec to wiedz ze to sa one....tak bylo w artykule, aha na poczatku sa malutkie i bardzo rzadko a z czasem nabieraja czestotliwosci i sily
Mala_Mi-gratuluje :laugh:
Mala_Mi-gratuluje :laugh:
PaulinaAnna
M@l@ a ja caly czas patrzylam ze ty jestes juz w 6 miesiacu ciazy a teraz dojrzalam ze to juz jedno malenstwo masz, ale lipe bym palnela ;D
Ja nic nie czuje ale czekam i czekam az sie doczekam -mam nadzieje.
Ja nic nie czuje ale czekam i czekam az sie doczekam -mam nadzieje.
slonko
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
A ja się wam chcialam dziewczyny pochwalić, ze od środy już czuje kopanie mojego maleństwa Ito tak mocno i wyraźnie, że naprawdę nie mam żadnych wątpliwości. Wystarczy, że się na chwilę położę, uspokoje i maluch już zaczyna brykać. Aż mi cały brzuch chodzi. Cudowne uczucie!!! W końcu przestałam się ciągle zastanawiać i martwić czy z dzieciątkiem wszystko w porządku. Teraz sama czuje, że tak!
PaulinaAnna
Slonko, superowsko...ciesze sie Twym szczesciem.
Mam nzdzieje ze ja wkrotce tesik poczuje, wkoncu jestem juz w 15t2d.
Mam nzdzieje ze ja wkrotce tesik poczuje, wkoncu jestem juz w 15t2d.
Słonko - gratuluje. Ja jeszcze kopnialów nie czuje, tylko takie bulgotanie i przelewanie się jak mój maluch się porusza, ale to zawsze coś.
Teraz to sie zacznie. Co chwile pewnie któras z mam październikowych będzie się tu nam chwalic, że już poczuła :-)
Teraz to sie zacznie. Co chwile pewnie któras z mam październikowych będzie się tu nam chwalic, że już poczuła :-)
reklama