reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rybcia - nic sie nie martw o ruchy. Ja spanikowana, ze nie czuje nic, pobieglam dwa tygodnie temu do lekarza, a on sie zasmial i powiedzial ze jeszcze czas, zwlaszcza przy pierwszej ciazy ruchy sa odczuwalne duzo pozniej. Mysle, ze w przeciagu najblizszego tygodnia, gora dwoch, w koncu poczujesz bobaska! :)

reklama
Ja poczulam pierwsze ruchy malenstwa na poczatku 20-ego tygodnia i wcale nie mialam watpliwosci, ze to wlasnie ono zaczyna rozrabiac w moim brzuszku :)
I nie byly to wcale delikatne musniecia skrzydelek motylka, tylko porzadne kopniaki :) Od tamtego dnia czuje je regularnie, wiem kiedy nie spi, kiedy kopie, a kiedy rusza tylko raczkami :) Niesamowite uczucie :) Smiesznie jest tez jak sie przekreca - az caly brzuszek sie przy tym odksztalca :)

A mi dzidzia nie daje spokoju od tygodnia!! A wczoraj i dziś to przechodzi samą siebie, eh... Nawet drzemki nie można sobie sprawić, bo tak się tłucze w brzuszku ;)
A to dopiero początek :D

Moja dzidzia też ostatnio mocno bryka a najbardziej wieczorkiem jak kłade się spać,
nie pozwala mamusi zasnąć.

Moja tylko w godzinach "około" nocnych daje znać. Miałam tylko 1 noc spokojną - najadłam się fondue serowego (które chcąc nie chcąc jest alkoholowe) i dzidzia spokojnie przespała całą noc. Ale to był pierwszy raz kiedy "poiłam" dziecko alkoholem ;)

reklama
ja alkoholu nie spozywam nawet w potrawach, czasami jakiegos Redsa ale to tez ok pół szklanki. piwo podobno zwieksza produkcę pokarmu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry