reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W sobotę podczas filmu "Ring" tak się nasz łobuziak rozszalał, że własnego ojca kopał przez pół godziny. Dużo radości nam to sprawiło, bo ja czuję małego już od dłuższego czasu, ale jak tata położył rękę na brzuchu, to mały uspakajał się. Tak poza tym to niezły z niego gagatek będzie skoro tak mu się horror spodobał :)

reklama
horror niezły
teraz ruchy sa tak mocne ze czasami juz mowie zeby sie córeczka w brzuchu uspokoiła

A mi wczoraj mój maluszek nie dał spać do 2 w nocy... Rozszalał się na całego. Nie było to tylko kopanie, ale czułam przesuwającą się główkę :) Położyłam nawet dłoń Artura na brzuch, żeby sie uspokoił (zazwyczaj pomagało), ale tym razem było widać jak dłoń podskakuje z brzuszkiem ;) Niestety Arturek spał i przeoczył te szaleństwa.

a moj maluzsek sie chyba odwrocil i czuje jego plecki - tak mi sie wydaje bo nie czuje kopniakow tylko tak mi brzuch wypycha:)
jutra na 9.10 idze na kontrole ciekawe co mi lekarz powie;)

A ja przedwczoraj zaliczyłam kopniaki w żołądek!! Myślałam, że się porzygam za przeproszeniem, nie wiedziałam, czy lecieć do kibla czy przestać się ruszać, żeby mała się uspokoiła...

Ja zaczynam odczuwać ruchy już w trochę inny sposób. Do tej pory to były takie pojedyncze kopniaki jakby skurcze teraz natomiast czuję i widze jak porusza się cały brzuch. To już nie jest ruch tylko nóżką czy tylko rączką tylko chyba już całym ciałkiem tak balansuje. Chyba będzie tancerką bo w każda niedzielę na Tańcu z gwiazdami odstawiała pokaz i tylko szkoda że już wczoraj się skończyło. Pocieszam się, że dzisiaj od samego rana też dokazuje i co chwilę odsłaniam brzuch żeby sobie popatrzeć jak się rusza.
Poza tym ruchy czuję wzdłuż a nie wszerz brzucha jak do tej porywięc chyba zmieniła pozycję.

:)

moj maluszek jakos sie troche uspokoil bo tak tylko delikatnie czuje od 2 dni ze musze sie domyslac bo wczesniej przez 2 dni to co chwile czulam maluszka;):)
np widze po brzuchu ze maluch sie pcha a nie czuje tego;)

Ja dziś zaszalałam i zjadłam kawałek ciasta. Ale była radość w brzuszku! Az podskakiwał!
Wody sa słodkawe a jak zjadłam słodkie to już wogóle była radość, aż Adam pytał co tak brzuch wietrzę bo leżalam i się przyglądałam. I jeszcze zaczęłam odczuwać kopniaki nie tylko na przedniej stronie brzucha ale też na tylniej, dziwne uczucie...
Adam próbował już rozmawiać! Maluch zareagował bardzo delikatnie i raczej na niskie tony, ale czułam jak się ruszało!!!

bardzo mile sa ruchy dzidzi. Moja córeczka cały czas jest w ułozeniu główkowym wiec czuję kopniaki pod zebrami i machanie rączek w dole brzucha

reklama
ciekawej jak moje malenstwo lezy, gdzie ma glowke gdzie nozki i pupcie:) mam nadzieje ze jutro lekarz mi powie - ale cos wydaje mi sie ze tym razem USG nie bedzie robil, zobaczymy zreszta wszytko wam jutro napisze;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry