reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiktoria wczoraj zmieniła pozycję w brzuszku. Rano wstałam i patrzę na brzuch, a on jakiś inny mi się wydaje. Jak poczułam ruchy to było wiadomo o co chodzi. Zamiast kopników z boku tak jak do tej pory (mała ułożona była podłużnie pośladkowo) czułam je w dole po środku, i tak było cały dzień. Chyba jej jednak było niewygodnie, bo wieczorem jak się połozyłam i oglądałam tv to mały ludek znów przewędrował na stałą pozycję, rozpychając mi brzuch niemiłosiernie, dokładnie było widać jak główka wędruje na lewy boczek.

reklama
nasz maluszek niesamowicie szaleje jak ja wypije maslanke!! chyba mu smakuje bo po chwili daje takie slodkie kopniaczki;):)
dzis wieczorem tez sie napije i mam nadzieje ze tatus poczuje pierwszy raz kopniaczki:):)

A moja Oliwka tak jak wcześniej - w ciągu dnia cisza i spokój a w nocy się zaczyna - nie lubi zmian pozycji. Rano też szybciutko zmusza mnie do wstania i śniadanka, a później zapada w sen.

Magdaleona oby tak nie bylo jak juz maluszek sie urodzi:):)bedziecie musieli sobie zmienic noc w dzien hihih

Ja bym się nie obraziła jak moja dzidzia byłaby podobna do mnie jak byłam taka malutka hihihihi przez pierwsze 5 miesięcy zero płaczu - ogólnie nic mi nie przeszkadzało ;D i spałam od razu po przynajmniej 3godzinki , a moja siostra jak zasnęła na godzinke, to mama była uradowana bo wypoczeła ;) no i za każdym razem budziła się i od razu w ryk :D
Ciekawe jaka będzie moja kruszynka, narazie budzi się dość regularnie 3,4 razy dziennie i daje o sobie znać :)

nasze male pociechy:)
moja dzidzia puknie ruszu sie mala chwileczka i potem juz nie czuje cisza przez np pol dnia

Ja naprawde poczułam w szpitalu. Oj ale miałam święto!!! Teraz coraz mocniej kopie a Adam nie może się doczekać żeby poczuć. Jak kładzie rękę to dzidzia się uspokaja, mimo, że przed chwilą wywijała fikołki. Wczoraj oglądałam film do późna, Adam był ma zesłaniu w innym pokoju (przeziębienie) a moje dziecko też chciało chyba patrzeć, bo szalało aż nadziwić się nie mogłam. Może to dziewczyna i ma gust do facetów po mamie? Ogładałyśmy "Szybkich i wściekłych" z Vinem Dieselem ;D
Dziś też jest wyjątkowo aktywne, od rana buszuje bo jeszcze nic nie jadłam. Jak zjem śniadanie to pójdzie spać ale przed obiadem napewno się upomni.

ja pierwsze ruchy czułam juz w 14 tyg ciazy, moze dlatego ze jestem bardzo szczupla. a teraz mały wiercipieta kręci sie strasznie

A ja wczoraj pierwszy raz widziałam, jak maluch mnie kopie :)
Poryczałam się. Przy USG nie ryczałam, ale wczoraj, już nie wytrzymałam. Ech, kocham tego malucha! :)

reklama
Jest to wzruszające, prawda? Ja sobie pobuczkałam jak zobaczyłam rano jak jedna cześć brzucha jest bardziej wypukła, bo wiedziałam, ze to tam się nasza kulka schowała, zaczęłm głaskać,zastanawiając się czy to główka czy dupcia:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry