reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam!!! jestem juz w 5 miesiacu a ruchu dziecka poczulam okolo 18 tygodnia. Bylo to rano gdy lezalam w lozku poczulam jakby cos sie rozpychalo od srodka naciskajac na brzuch, teraz czuje coraz intensywniej jak maluszek sie wierci i czasami raczka albo nozka uderzy o brzuch.....niezapomniane uczucie ...... o wlasnie zaczyna sie krecic-wyjatkowo nie lubi jak za dlugo siedze przy komputerze:)))

reklama
Wiatmy Anke;)
ja tez chyba czuje ruchy ale leciutki i nie regularnie ale jak na ten czas to chyba nie mam sie czym martwic no nie??!!:)

Pewnie że nie masz czym się martwić Dominiko!U mnie było podobnie,zobaczysz jak będzie za jakiś niedługi czas, nie będziesz wiedziała,czy to była pytka czy nóżka:) U mnie to juz nie wiem jak On się wierci, chyba i dupcią tańczy i główką, bo na kończynki to mi nie wyglada:) Dziewczyny Cierpliwości!

Witam nwe mamusie!Im więcej tym lepiej, ciekawiej i weselej!

lidijka dzieki:):) ja wiem zawsze bylam starsznie niecierpliwa!! najpierw nie moglam doczekac sie jak zacznie brzusio rosnac teraz jak juz coraz wiekszy ale jeszcze nie wielli to nie moge doczekac sie kopniakow ktorych bede juz pewnia za to malec!

Dziewczyny nie martwcie sie ze ruchy sa nieregularne, u mnie dziecko ma najwieksza aktywnosc pomiedzy 20-22 wieczorem(mam nadzieje ze to sie nie przeklada na zachowanie po urodzeniu:))) czasami jest tak ze caly dzien ledwo co czuje a dopiero wieczorem malensto pokazuje na co je stac:))poza tym jak juz sie poczuje pierwsze ruchy to pozniej z dnia na dzien sa coraz intensywniejsze az w koncu zamiast kochanych kopniaczkow beda fest kopniaczki:)))ale to jeszcze przed nami. :laugh:

Wedlug mojego lekarza powinien to byc 18/19 tydzien wedlug badania USG 3D/4D ciaza jest o tydzien bardziej rozwinieta niz wskazuje na to kalendarz.(tak bylo w 12 tygodniu-12 grudnia ide na powtorke wiec zobacze co mi teraz powiedza)

a mozecie mi powiedziec jak sciagnac 'SUWACZEK" wlasnie sie zastanawialam skad dziewczyny maja taki bajer pod odpowiedziami? :laugh:

reklama
Moja dzidzia bardzo daje o sobie znać jak próbuję zmienić pozycję podczas zasypiania. Wtedy daje wyraźnie znać, że ona już była ułożona i jej się nie podoba nowa pozycja...
Teraz jak siedzę przed kompem też daje znać kopniakami - bo lekko uciskam brzuszek (jest taki duży, że chyba tylko przy leżeniu go nie uciskam - spróbuję zamieścić fotkę brzusia, zachęcam do porównania i zamieszczenia swoich)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry