reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy dziecka

reklama
Może i masz rację, w poniedziałek mam USG, to się okaże. Znaczy miałam wczoraj, ale nie było robione przez radiologa niestety:-( i niewiele było widać. Wczoraj dzidż układał się w poprzek brzucha, może dlatego, że tak mu wygodniej, ale kopniak to na pewno bym poczuła:-)

moja kochana małpeczka jest najbardziej aktywna wtedy kiedy ja nie chcę bo albo rano kiedy ja chcę jeszcze pospać (stad się nie wysypiam:( ) albo wieczorem jak próbuje zasnąć, albo jak chcę wygodnie poleżeć. a wali już porządnie dupka w chwili obecnej jeździ mi po zebrach zaczyna sie już robić mało fajnie a czasem po prostu męcząco...ale dobrze ze się rusza jednak;p

No chyba nasze są podobne do siebie :-) moja wstaje wczesnym świtem, ale daje mi pospać jak tylko znajdę odpowiednią pozycję. Wieczorami jak idę spać to też bryka :-), ale tak samo jak rano odpowiednia pozycja i zasypiam. A jak się położę w ciągu dnia i jej nie pasuje to tak długo smyra, kopie i się odbija, aż się przekręcę tak jak ona chce :-). Taka mała, a rządzi.

No chyba nasze są podobne do siebie :-) moja wstaje wczesnym świtem, ale daje mi pospać jak tylko znajdę odpowiednią pozycję. Wieczorami jak idę spać to też bryka :-), ale tak samo jak rano odpowiednia pozycja i zasypiam. A jak się położę w ciągu dnia i jej nie pasuje to tak długo smyra, kopie i się odbija, aż się przekręcę tak jak ona chce :-). Taka mała, a rządzi.
No jak bym siebie słyszała .Mam tak samo:tak:

Mój Synek tez juz bardzo aktywny :-)
Mąż nieraz przerażony jak widzi że mi cały brzuch chodzi :tak:
A... i nawet juz pierwszą czkawkę czułam :-D

U mnie czkawki to już rutyna, że tak powiem.
Nawet w nocy jak dziś spać nie mogłam od 2 - 4 to Mała czkawkę miała.

Moja również przynajmniej jedną czkawkę dziennie musi zaliczyć :-D Robi się aktywna rano, ale kulturalnie nie budzi mamausi, a czeka kiedy sama otorze oczy, poglaszcze się po brzuszku i powiem "dzień dobry Martynko" wtedy sie zaczyna. No chyba, ze długo śpie, to zniecierpliwiona zaczyna się wiercić :tak: W pracy jak tylko ktoś zapyta jak się czuje (a że pracuje z kilentami odpowiadam na to pytanie parenaście razy dziennie) zaczyna szaleć jakby wiedziała, że o niej mowa :-D Często klientki widzą jak mi brzuch skacze, bo naprawde szaleje... No i obowiązkowo wieczorkiem bawimy sie, słuchamy kołysanek, ale jak tylko usłyszy głos męża wracającego z pracy zaczyna się mały taniec brzucha. Ale tatuś po kilkuminutowej zabawie mówi, ze dajemy już mamie spokój i zazwyczaj wycisza się :laugh2:

reklama
Do góry