reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

tak to prawda zw zajscie w ciaze to nie koniec, ale wydaje mi sie ze jezeli udalo sie zajsc w ciazy to czlowiek ma taka nadzieje ze jak raz sie udało to drugi raz tez sie uda
szczerze ale brutalnie lepiej gdy ciąża zakańcza sie na wczesnym etapie, mam osobiscie kolezanke ktorej ciaza byla prawidlowa a nagle dzieciatko zmarlo w 8 miesiacu ciąży to dopiero jest ból jak już masz imię wybranie, wszystko kupione, pokój przyszykowany i nagle wracasz do tego sama :(
Musimy się karmić pozytywnymi historiami :) ja tez wracam po 4 dniu do pracy. Teoretycznie w poniedziałek będzie tydzień od transferu, ale chyba poczekam do tego 10 dnia :) pewnie jak wrócę do pracy, to czas mi szybciej minie.

reklama
ja żeby oszczędzić sobie ciągłego myślenia to miala tylko 4 dni wolne po transferze i wróciłam do pracy, moja praca nie jest ciężka większość czasu spędzam przed komputerem
ja znowu mam tak ze jak wychodziły mi negatywne testy to wiedziałam ze to koniec nigdy może dlatego ze dużo wcześniej nie testowałam
mysle ze gdybym miala jeszcze jakies zarodki to bym sie tak nie obawiala a z racji tego ze nie mamy nic i musimy zaczac od nowa cala procedure na ktora chwilowo nas nie stać to przeraza mnie ta przerwa kilku miesieczna aby uzbierac kase jeszcze w miedzy czasie niektóre badania straca ważność wiec trzeba liczyć sie z dodatkowymi kosztami
My też nic nie mamy już:( to byl dla mnie największy cios, bo nawet nie wiadomo, czy przy następnej punkcji nie będzie tak samo. Gdybysmy mieli więcej zarodków, to byłabym zdecydowanie spokojniejsza.

Musimy się karmić pozytywnymi historiami :) ja tez wracam po 4 dniu do pracy. Teoretycznie w poniedziałek będzie tydzień od transferu, ale chyba poczekam do tego 10 dnia :) pewnie jak wrócę do pracy, to czas mi szybciej minie.
masz racje dobre nastawienie to podstawa <3
trzeba wierzyć w nasze maluchy <3
ja tez mam zamiar testować 10 dnia :)

Trzymam za Was i za siebie na maksa kciuki! Też jestem bardzo ciekawa jakie to jest uczucie zobaczyć dwie kreski na teście ciążowym..
Czy możecie się podzielić co suplementowałyście do punkcji i transferu poza lekami do stymulacji? Chciałabym się jak najlepiej do tego przygotować.

Trzymam za Was i za siebie na maksa kciuki! Też jestem bardzo ciekawa jakie to jest uczucie zobaczyć dwie kreski na teście ciążowym..
Czy możecie się podzielić co suplementowałyście do punkcji i transferu poza lekami do stymulacji? Chciałabym się jak najlepiej do tego przygotować.
ja na codziennie biorę witaminę D, omega 3, kwas foliowy i żelazo (żelazo ze wzgledu na niedobor) i rowniez bralam to podczas stymulacji i po punkcji :)

My też nic nie mamy już:( to byl dla mnie największy cios, bo nawet nie wiadomo, czy przy następnej punkcji nie będzie tak samo. Gdybysmy mieli więcej zarodków, to byłabym zdecydowanie spokojniejsza.
Niekoniecznie musi być tak samo, jestem tego przykładem. Pierwsza stymulacja do podania został mi jeden zarodek -brak ciąży , druga stymulacja zostały dwa zarodki do podania ciąża, 3 stymulacja 3 zarodki- zabrałam jeden zarodek -dwa są zamrożone.
In vitro nie jest do końca przewidywalne.
Też miałam za pierwszym razem największy żal , że nie mamy mrożaczkow a teraz gdy wcale na to nie liczyłam to mam - życie jest przewrotne 😉bądź dobrej myśli.

Wiesz już jak dokładnie wygląda procedura transferu odroczonego? Kiedy trzeba zgłosić się do lekarza, bierze się wówczas jakieś leki?
Moja Pani doktor zalecila mi brać estrofem od 2 dnia cyklu 3x1 tabletka. W 10 lub 11 dniu cyklu mam zrobić badanie estradiolu i progesteron a następnie w 12 lub 13 dniu wizyta i wtedy okaże się czy wszystko jest w porządku i czy wyniki badań są w normie- wtedy podobno ma 7 dni na transfer zarodka 😊 mam nadzieję, żew tym miesiącu się to uda bo już czekam drugi cykl po transferze ☺️

reklama
Do góry