reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Ja już po wizycie mam 12 jajeczek w piątek kolejna wizyta a punkcja prawdopodobnie w poniedziałek ❤️
Wow, to bardzo szybko 🤩 ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Muszę czekać jeszcze trzy dni na wizytę. Czyli transfer miałabyś pewnie w następny piątek? Do kiedy masz rozpisane zastrzyki?:) kurcze, tez bym chciała punkcję w poniedziałek 🙈

Wow, to bardzo szybko 🤩 ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Muszę czekać jeszcze trzy dni na wizytę. Czyli transfer miałabyś pewnie w następny piątek? Do kiedy masz rozpisane zastrzyki?:) kurcze, tez bym chciała punkcję w poniedziałek 🙈
Nie wiem kiedy transfer :) na razie mam brać zastrzyki do wizyty i pewnie tam dowiem się co dalej :)
Myślicie o podaniu dwóch zarodków? Ja bym chciała, będę pytać o to lekarza na następnej wizycie.

Menopur IM przez pierwsze 5 dni, później dochodzi Orgalutran. Wszystko w minimalnych dawkach, przy dość wysokim amh, PCOS i z racji, że jestem poniżej 35 r.ż. Robicie badania genetyczne? My o tym myśleliśmy, ale wychodzi to mega drogo i zrezygnowaliśmy. Mam nadzieję, że uda się w jednym miesiącu z transferem. Krótki protokół?
Jak u Ciebie sytuacja?:)
W ogóle nie widziałam wiadomości w tym wątku 🙈
ja tez brałam menopur+orgalutran, najpierw menopur 150 ale szybko okazało się, ze słabo reaguję na taką dawkę i podnosili aż skończyliśmy na 375j 🙄 u mnie amh ponad 3, pcos i wiek poniżej 35rz ;) nie robiliśmy żadnych badań genetycznych.
U mnie póki co wiem o 4 zarodkach dobrej jakości i dwóch słabo rokujących - to info z niedzieli. Dziś dzwoniłam ale już nie było embriologow, jutro od rana mam zadzwonić jeszcze raz. Transfer planowany mamy na czwartek :) mam nadzieję, ze nic się nie zmieni 🙏🏻

Jeśli punkcja w poniedziałek, to transfer raczej w sobotę, chyba że w czwartek trzydniowego ;-)

Nie wiem kiedy transfer :) na razie mam brać zastrzyki do wizyty i pewnie tam dowiem się co dalej :)
Myślicie o podaniu dwóch zarodków? Ja bym chciała, będę pytać o to lekarza na następnej wizycie.
Bliźniaki to fajna sprawa, ale w moim wieku taka opcja raczej nie przejdzie ;-) Zresztą w moim szpitalu nikomu nie podają dwóch.

reklama
Do góry