reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Ja już po wizycie. Mamy około 15-16 komórek. 😊 Punkcja w piątek o 8. Dzisiaj o 21 zastrzyk z Eutrigu i Decapeptyl.
Niestety też będziemy mieć transfer mrożony, bo mam trochę za wysoki progesteron. :/
Nie wiem ile w tym prawdę ale z kim nie rozmawiałam po IVF mówią ze mrożone lepiej rokują bo jeszcze podczas rozmrażania potrafią dojrzeć No tj u nas, do zamrożenia miał klasę 4BC a do transferu po rozmrożeniu 5bc i wychodził z otoczki

powiem wam ze wizyte mam dopiero 5 maja i jezeli bedzie wszystko ok to okolo 12 maja zaczne stymulacje a ja juz sie zaczynam zamartwiac czy tym razem będę miała więcej dojrzałych komórek - macie jakiś sprawdzony sposób jak wyłączy głowę ?
Kurde ! Nie wiem czy lubisz ale ja ostatni uwielbiam sluchac audiobooki jakieś „romase „ totalne odmózdżacze

powiem wam ze wizyte mam dopiero 5 maja i jezeli bedzie wszystko ok to okolo 12 maja zaczne stymulacje a ja juz sie zaczynam zamartwiac czy tym razem będę miała więcej dojrzałych komórek - macie jakiś sprawdzony sposób jak wyłączy głowę ?
Ja niestety nie mam sprawdzonego sposobu, uciekam w porządki, albo w kawki z przyjaciółkami, jednak jest to tylko taka odskocznia :/

Dziewczyny ! A ja mam pytanie które mają za sobą juz transfer .
Do lekarza idę dopiero 05.05 a głupio mi w smsach się zapytać ! 😅🥹

Po transferze, podczas zaleceń mówili żeby przez 9 dni (wtedy miałam bete zrobić ), kazali mi uważać na siebie, unikac skupisk ludzi, sauny oraz wstrzymać sie z SEXEM …. Teraz moje pytanie miałam przez to 9 dni czy do wizyty u lekarza jeśli chodzi o seks ?! 🥹

Dziewczyny ! A ja mam pytanie które mają za sobą juz transfer .
Do lekarza idę dopiero 05.05 a głupio mi w smsach się zapytać ! 😅🥹

Po transferze, podczas zaleceń mówili żeby przez 9 dni (wtedy miałam bete zrobić ), kazali mi uważać na siebie, unikac skupisk ludzi, sauny oraz wstrzymać sie z SEXEM …. Teraz moje pytanie miałam przez to 9 dni czy do wizyty u lekarza jeśli chodzi o seks ?! 🥹
u mnie kazali wstrzymac sie do dnia bety a ze beta byla negatywna to nie mielismy nic do stracenia jezeli jednak beta byłaby pozytywna to wstrzymałabym sie do wizyty

u mnie kazali wstrzymac sie do dnia bety a ze beta byla negatywna to nie mielismy nic do stracenia jezeli jednak beta byłaby pozytywna to wstrzymałabym sie do wizyty
Też bym się wstrzymała dla prawidłowej implantacji, jednak seks powoduje mikroskurcze macicy, a to jednak niewskazane.

Dzwoniki z kliniki z 7 oocytów prawidłowo zapłodnionych zostało 4. @Blue1996 jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz? Dostałaś jakieś leki teraz?

Też bym się wstrzymała dla prawidłowej implantacji, jednak seks powoduje mikroskurcze macicy, a to jednak niewskazane.

Dzwoniki z kliniki z 7 oocytów prawidłowo zapłodnionych zostało 4. @Blue1996 jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz? Dostałaś jakieś leki teraz?
super kochana ze juz macie informacje, u nas na razie cisza. Tak, dostałam Prolutex na 12 dni 2 razy dziennie a Ty?
Czuje się mega dobrze, jedynie co to mnie tylko trochę ciągnie w brzuchu a u Ciebie jak?

super kochana ze juz macie informacje, u nas na razie cisza. Tak, dostałam Prolutex na 12 dni 2 razy dziennie a Ty?
Czuje się mega dobrze, jedynie co to mnie tylko trochę ciągnie w brzuchu a u Ciebie jak?
Ja dostałam na 10 dni duphaston, a od 1 DC estrofem. Mam stawić się na USG między 12 a 14 DC.
Też czuję się super, od rana całe mieszkanie ogarnęłam, jeszcze tylko podłogi zostały, ale teraz czas na kawkę.
Kurcze trochę się zmartwiłam. ,że po pierwszej dobie zostały tylko 4. Jak tu do piątej doby dotrwać 😞🥹

reklama
Ja dostałam na 10 dni duphaston, a od 1 DC estrofem. Mam stawić się na USG między 12 a 14 DC.
Też czuję się super, od rana całe mieszkanie ogarnęłam, jeszcze tylko podłogi zostały, ale teraz czas na kawkę.
Kurcze trochę się zmartwiłam. ,że po pierwszej dobie zostały tylko 4. Jak tu do piątej doby dotrwać 😞🥹
będą dzwonić codziennie z informacja o zarodkach ?
4zarodki to super wynik nie masz sie czym martwic :)
dla mnie ten czas byl najgorszy ten codzienny telefon od embriologa, jak widziala ze klinika dzwoni to z automatu robiło mi sie gorąco tym bardziej ze my mielismy tylko 2 zarodki z czego 1 odpadl po pierwszej dobie

Do góry