reklama
Jessylox
Fanka BB :)
Też nie rozumiem tego wszystkiego moja matka miała pierwsze dziecko w wieku 35 lat, drugie 40, babka 36,38, ciotka to samo. A ja zaczęłam w wieku 32, 3 lata starań, teraz in vitro i nic. Nie wiem co teraz jest w jedzeniu, że ludzie maja taki ogromny problem.
Ok. To dobrze. Ale to nadal nie oznacza, że jesteś niepłodna.Mąż miał robione poszerzone badania nasienia i jest bardzo dobre :/
Myślę, że powinnaś porozmawiać z lekarzem, jak on to widzi, jaki jest dalszy plan działania, jaką diagnostykę proponuje.
Sama zauważyłaś - dzisiaj wiele osób ma problemy (niestety).
Leanne
nie tylko w jedzeniu, powietrzu, wodzie.. wszędzie plastik.Też nie rozumiem tego wszystkiego moja matka miała pierwsze dziecko w wieku 35 lat, drugie 40, babka 36,38, ciotka to samo. A ja zaczęłam w wieku 32, 3 lata starań, teraz in vitro i nic. Nie wiem co teraz jest w jedzeniu, że ludzie maja taki ogromny problem.
No generalnie takie mamy popieprzone czasy, ale trzeba próbować. Nie poddawaj się!
wiele jest tu dziewczyn, które po latach walki zachodzą w ciążę. Czasem dłużej czasem wolniej.
I wszystkie nas dopadają tu chwile zwątpienia.
Moze u Ciebie trzeba warto jeszcze pogłębić diagnostykę, nie wiem..
Fakt faktem, że znalezienie dobrego lekarza nawet w tak drogich klinikach jest trudne.
Madame JS
A te kobiety z Twojej rodziny chciały mieć dzieci dopiero w tym wieku czy starały się nieskutecznie wcześniej? W mojej rodzinie po stronie mamy było dużo długoletnich starań i niewiele dzieci jak na dawniejsze czasy, więc założyłam chyba z góry, że ja też będę mieć jakiś problem... Nadal jest nieznany, ale cóż - dzieci naturalnie brak!Też nie rozumiem tego wszystkiego moja matka miała pierwsze dziecko w wieku 35 lat, drugie 40, babka 36,38, ciotka to samo. A ja zaczęłam w wieku 32, 3 lata starań, teraz in vitro i nic. Nie wiem co teraz jest w jedzeniu, że ludzie maja taki ogromny problem.
Madame JS
Ale jednak 35 lat na pierwsze dziecko to chyba bardzo późno w starszym pokoleniu...?Chciały i udawało się w miarę szybko, w każdym razie nawet o tym nie myślały, u żadnych lekarzy też nie były.
najlepiej porozmawiaj z lekarzem, myślę, że coś doradziDrugi, czy macie dziewczyny jakieś wskazania co dalej robić, zarodki jeden był dobrej jakości, drugi bardzo dobrej, może jest coś nie tak z tą immunologia, albo ednometrium. Jakie badania powinna zrobić żeby to sprawdzić?
reklama
a cykl miałaś swój czy sztuczny? A w pierwszym transferze był twój czy sztuczny?Mój lekarz jest zwolennikiem transferowania w 3 dniu, musiałabym pewnie go przycisnąć, żeby transferować w 5.
Podziel się: