reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Jutro mam transfer ( trzecia doba dzisiaj ) i czekam na telefon z kliniki . Wczoraj się rozwijało 6 zarodków . Mega stresujące te czekanie . :-( jak wy się dziewczyny czuliście po punkcji , mnie cały czas boli brzuch .jest taki nabrzmiały …zastanawiam się czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego czy to kwestia brania hormonów,bo mam przepisany ultragestan 12 szt dziennie i 3 tabletki duphastenu .
Trzymam kciuki niech rosną ✊🏼✊🏼!
Wszystko przede mną, a ja już się stresuje, na razie ładuje w siebie suplementy. Przy takich objawach zalecają lekka dietę, bez smażonego itp. Mam kontakt z dziewczyna, która miała pare procedur, po punkcji jeść dużo białka i koenzym q10.
Ile czasu trwała Twoja stymulacja? 🙂

reklama
Trzymam kciuki niech rosną ✊🏼✊🏼!
Wszystko przede mną, a ja już się stresuje, na razie ładuje w siebie suplementy. Przy takich objawach zalecają lekka dietę, bez smażonego itp. Mam kontakt z dziewczyna, która miała pare procedur, po punkcji jeść dużo białka i koenzym q10.
Ile czasu trwała Twoja stymulacja? 🙂
Najpierw 2 miesiące brałam zastrzyki Diphereline ( wprowadzający mnie w stan menopauzy aby trochę wyciszyć stan zapalny , bo choruje na endometriozę i adenomioze ) , potem zastrzyki menopur na stymulację przez 9 dni i 72 h przez punkcją zastrzyk Ovitrelle ( 5 dawek dwa dni i kolejne dni po 4 ) . Zdecydowałam się na in vitro w Czechach w Ostravie , bo mam blisko i klinika z długoletnim doświadczeniem i świetna atmosfera , personel mówi po polsku :)

Oo hej 🙂 wychodzi na to, że chyba razem zaczniemy- też czekam na zakończenie cyklu, leki już czilują w lodówce 😜
u nas starania około 1,5 roku i na ten moment przeszkodą jest mój ulubiony „czynnik idiopatyczny” 🤡
Hej :) też czekam na nowy cykl i zaczynam stymulację, więc może w podobnym czasie będziemy działać :) leki już czekają, ale tych moich w lodówce podobno nie trzeba trzymać. Okres powinien być dziś, mam nadzieję, że najpóźniej przyjdzie jutro, a w sobotę ma być pierwszy zastrzyk ;)

Nie, z tym się nie bawiliśmy 😜
My byliśmy w Katowicach w bocianie, tam prosto na in vitro, skontaktowałam się z moim lekarzem z wroc. I powiedział żeby najpierw sprawdzić immunologie, ale wyszło ok, miałam stan zapalny, ale dostałam antybiotyk i po sprawie ✊🏼 już na prawdę nie wiem co sprawdzić, mam lekka panikę, ze o czymś nie pomyślałam. Miałam we wrześniu usuwanego guza z jajnika (na szczęście jajnik zostawili) i przy okazji sprawdzili mi środek pod katem stanów zapalnym, endometriozy itp. Tez ok. Przy usuwaniu zrostów w jajowodzie miałam pobrany wycinek pod katem stanu zapalnego - brak. Im człowiek więcej czyta, tym bardziej wariuje. Dieta od maja, suple również, wiec teraz tylko trzymać kciuki i wejść w to z czysta głowa 🙂

Najpierw 2 miesiące brałam zastrzyki Diphereline ( wprowadzający mnie w stan menopauzy aby trochę wyciszyć stan zapalny , bo choruje na endometriozę i adenomioze ) , potem zastrzyki menopur na stymulację przez 9 dni i 72 h przez punkcją zastrzyk Ovitrelle ( 5 dawek dwa dni i kolejne dni po 4 ) . Zdecydowałam się na in vitro w Czechach w Ostravie , bo mam blisko i klinika z długoletnim doświadczeniem i świetna atmosfera , personel mówi po polsku :)
to masz obstawę !✊🏼✊🏼 daj koniecznie znać jak będzie na pokładzie 🫘. Transfer 1 zarodka ? My początkowo zgodziliśmy się na 2, ale zawsze możemy zmienić decyzje.. podobno większa szansa przy dwóch (tym bardziej ze nie badamy zarodków) ale sama już nie wiem co zrobić 🤔

Hej :) też czekam na nowy cykl i zaczynam stymulację, więc może w podobnym czasie będziemy działać :) leki już czekają, ale tych moich w lodówce podobno nie trzeba trzymać. Okres powinien być dziś, mam nadzieję, że najpóźniej przyjdzie jutro, a w sobotę ma być pierwszy zastrzyk ;)
Czyli będziesz kilka dni do przodu- ja liczę na rozpoczęcie cyklu 13.11 i niech już później idzie nam szczęśliwie 🤞🏻😀

My byliśmy w Katowicach w bocianie, tam prosto na in vitro, skontaktowałam się z moim lekarzem z wroc. I powiedział żeby najpierw sprawdzić immunologie, ale wyszło ok, miałam stan zapalny, ale dostałam antybiotyk i po sprawie ✊🏼 już na prawdę nie wiem co sprawdzić, mam lekka panikę, ze o czymś nie pomyślałam. Miałam we wrześniu usuwanego guza z jajnika (na szczęście jajnik zostawili) i przy okazji sprawdzili mi środek pod katem stanów zapalnym, endometriozy itp. Tez ok. Przy usuwaniu zrostów w jajowodzie miałam pobrany wycinek pod katem stanu zapalnego - brak. Im człowiek więcej czyta, tym bardziej wariuje. Dieta od maja, suple również, wiec teraz tylko trzymać kciuki i wejść w to z czysta głowa 🙂
Wydaje się, że szeroko się zdiagnozowaliście. My aż tyle nie zrobiliśmy.
Mam nadzieje, że listopad będzie dla nas szczęśliwy i wszystko się powiedzie 😊

reklama
Do góry