reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Jutro mam transfer ( trzecia doba dzisiaj ) i czekam na telefon z kliniki . Wczoraj się rozwijało 6 zarodków . Mega stresujące te czekanie . :-( jak wy się dziewczyny czuliście po punkcji , mnie cały czas boli brzuch .jest taki nabrzmiały …zastanawiam się czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego czy to kwestia brania hormonów,bo mam przepisany ultragestan 12 szt dziennie i 3 tabletki duphastenu .
Trzymam kciuki niech rosną ✊🏼✊🏼!
Wszystko przede mną, a ja już się stresuje, na razie ładuje w siebie suplementy. Przy takich objawach zalecają lekka dietę, bez smażonego itp. Mam kontakt z dziewczyna, która miała pare procedur, po punkcji jeść dużo białka i koenzym q10.
Ile czasu trwała Twoja stymulacja? 🙂

reklama
Trzymam kciuki niech rosną ✊🏼✊🏼!
Wszystko przede mną, a ja już się stresuje, na razie ładuje w siebie suplementy. Przy takich objawach zalecają lekka dietę, bez smażonego itp. Mam kontakt z dziewczyna, która miała pare procedur, po punkcji jeść dużo białka i koenzym q10.
Ile czasu trwała Twoja stymulacja? 🙂
Najpierw 2 miesiące brałam zastrzyki Diphereline ( wprowadzający mnie w stan menopauzy aby trochę wyciszyć stan zapalny , bo choruje na endometriozę i adenomioze ) , potem zastrzyki menopur na stymulację przez 9 dni i 72 h przez punkcją zastrzyk Ovitrelle ( 5 dawek dwa dni i kolejne dni po 4 ) . Zdecydowałam się na in vitro w Czechach w Ostravie , bo mam blisko i klinika z długoletnim doświadczeniem i świetna atmosfera , personel mówi po polsku :)

Oo hej 🙂 wychodzi na to, że chyba razem zaczniemy- też czekam na zakończenie cyklu, leki już czilują w lodówce 😜
u nas starania około 1,5 roku i na ten moment przeszkodą jest mój ulubiony „czynnik idiopatyczny” 🤡
Hej :) też czekam na nowy cykl i zaczynam stymulację, więc może w podobnym czasie będziemy działać :) leki już czekają, ale tych moich w lodówce podobno nie trzeba trzymać. Okres powinien być dziś, mam nadzieję, że najpóźniej przyjdzie jutro, a w sobotę ma być pierwszy zastrzyk ;)

Nie, z tym się nie bawiliśmy 😜
My byliśmy w Katowicach w bocianie, tam prosto na in vitro, skontaktowałam się z moim lekarzem z wroc. I powiedział żeby najpierw sprawdzić immunologie, ale wyszło ok, miałam stan zapalny, ale dostałam antybiotyk i po sprawie ✊🏼 już na prawdę nie wiem co sprawdzić, mam lekka panikę, ze o czymś nie pomyślałam. Miałam we wrześniu usuwanego guza z jajnika (na szczęście jajnik zostawili) i przy okazji sprawdzili mi środek pod katem stanów zapalnym, endometriozy itp. Tez ok. Przy usuwaniu zrostów w jajowodzie miałam pobrany wycinek pod katem stanu zapalnego - brak. Im człowiek więcej czyta, tym bardziej wariuje. Dieta od maja, suple również, wiec teraz tylko trzymać kciuki i wejść w to z czysta głowa 🙂

Najpierw 2 miesiące brałam zastrzyki Diphereline ( wprowadzający mnie w stan menopauzy aby trochę wyciszyć stan zapalny , bo choruje na endometriozę i adenomioze ) , potem zastrzyki menopur na stymulację przez 9 dni i 72 h przez punkcją zastrzyk Ovitrelle ( 5 dawek dwa dni i kolejne dni po 4 ) . Zdecydowałam się na in vitro w Czechach w Ostravie , bo mam blisko i klinika z długoletnim doświadczeniem i świetna atmosfera , personel mówi po polsku :)
to masz obstawę !✊🏼✊🏼 daj koniecznie znać jak będzie na pokładzie 🫘. Transfer 1 zarodka ? My początkowo zgodziliśmy się na 2, ale zawsze możemy zmienić decyzje.. podobno większa szansa przy dwóch (tym bardziej ze nie badamy zarodków) ale sama już nie wiem co zrobić 🤔

Hej :) też czekam na nowy cykl i zaczynam stymulację, więc może w podobnym czasie będziemy działać :) leki już czekają, ale tych moich w lodówce podobno nie trzeba trzymać. Okres powinien być dziś, mam nadzieję, że najpóźniej przyjdzie jutro, a w sobotę ma być pierwszy zastrzyk ;)
Czyli będziesz kilka dni do przodu- ja liczę na rozpoczęcie cyklu 13.11 i niech już później idzie nam szczęśliwie 🤞🏻😀

My byliśmy w Katowicach w bocianie, tam prosto na in vitro, skontaktowałam się z moim lekarzem z wroc. I powiedział żeby najpierw sprawdzić immunologie, ale wyszło ok, miałam stan zapalny, ale dostałam antybiotyk i po sprawie ✊🏼 już na prawdę nie wiem co sprawdzić, mam lekka panikę, ze o czymś nie pomyślałam. Miałam we wrześniu usuwanego guza z jajnika (na szczęście jajnik zostawili) i przy okazji sprawdzili mi środek pod katem stanów zapalnym, endometriozy itp. Tez ok. Przy usuwaniu zrostów w jajowodzie miałam pobrany wycinek pod katem stanu zapalnego - brak. Im człowiek więcej czyta, tym bardziej wariuje. Dieta od maja, suple również, wiec teraz tylko trzymać kciuki i wejść w to z czysta głowa 🙂
Wydaje się, że szeroko się zdiagnozowaliście. My aż tyle nie zrobiliśmy.
Mam nadzieje, że listopad będzie dla nas szczęśliwy i wszystko się powiedzie 😊

reklama
Do góry